Statárium

2016. május 19. 07:37

Ha Barna Illés nem tud és a kis cukrászda fontos a gödöllőieknek, akkor a közösség feladata, hogy pénzt és munkát fektessen abba, hogy a romantika tovább éljen.

2016. május 19. 07:37
Varga G. Gábor
Népszabadság

„A sok ezerből melyik tiltakozó segített az utóbbi időben a mesternek rendben tartani a kis üzemét? Ki figyelmeztette, hogy fennakadhat egy ilyen ellenőrzésen? Aki most romantikázik, azok közül tényleg senkinek nem jutott eszébe, hogy cukrászda ilyen 2016-ban nem lehet, még akkor sem, ha a recept tradi­cionális? Csak ették a helyben kevert fagyit és a krémest olcsón, a hatvanas éveket idéző körülmények között. A történet segít szembenézni azzal is, hogy lélekben az ország fele még mindig a hatvanas években él, nem zavarják a korabeli körülmények, az olcsóság és az érzelmesség mindenekelőtt való.

Gémesi polgármester bölcsen érzett rá arra, hogy százéves gépekkel is lehet mai cukrászdát csinálni, csak éppen áldozni kell rá. Ha Barna Illés nem tud és a kis cukrászda fontos a gödöllőieknek, akkor a közösség feladata, hogy pénzt és munkát fektessen abba, hogy a romantika tovább éljen. Ha a helyiek igénylik Barna Illés krémesét, segíteni kell neki, hogy méltó körülmények között dolgozhasson tovább. Önmagához és a vendégekhez is méltón. Ha nem így történt, a vétkesek mi vagyunk, nem a cukrász.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. május 19. 19:07
Asszem Illés bácsi cukrászdáján egy alapos takarítás (kivéve, ha tolólapos buldózerrel foganatosítják) nem segítene.
csurcsányi
2016. május 19. 15:46
Illés bácsi cukrászdáját a tiltakozok telepítsék át Bécsbe!Nyithatsz majd Bécsben cukrászdát ismerős a beetetős szlogen.
Mich
2016. május 19. 10:22
NOL, Statárium & Cukrászda... ...mi jöhet még...?!
Drágha Márió
2016. május 19. 08:25
Manapság már csak a sznobok járnak cukrászdába,sokkal praktikusabb és olcsóbb otthon elkészíteni,majd elfogyasztani a túrós rétest vagy a kóser flódnit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!