Manuel Barroso új köpönyege

2016. július 22. 13:20

Brüsszelben is érzik, hogy pont ez a magatartás – az elitnek mindent szabad, míg a lakosság húzza meg magát! – vezetett például a június 23-i eredményhez, a Brexithez.

2016. július 22. 13:20
Pósa Tibor
Magyar Idők

„A poszt, amelyet Barroso most betölt, előzőleg Peter Sutherland ír biztosé volt. A német Otmar Issing, az Európai Központi Bank vezető közgazdásza is a Goldman Sachsnál kötött ki. Idekívánkozik az utóbbi évek nagy visszhangot kiváltó európai elhelyezkedése, amely független az amerikai kereskedelmi banktól: Neelie Kroes holland biztos tanácsadóvá válása az Uber nevű amerikai taxiscégnél. A jelenlegi európai bizottsági elnök, Jean-Claude Juncker csak furcsa grimaszt vágott arra a kérdésre, amely a Barroso-ügyről tudakolta a véleményét. Brüsszel hallgat. Még vizsgálatot sem kezdeményezhet, ugyanis a szabályoknak megfelelt a magánszférában való alkalmazás.

Emberek, nincs itt semmi látnivaló, oszoljunk! – akár így parancsolhatnának távolabb minket. De nagyon is van. Brüsszelben is érzik, hogy pont ez a magatartás – az elitnek mindent szabad, míg a lakosság húzza meg magát! – vezetett például a június 23-i eredményhez, a Brexithez. Még szerencse, hogy vannak olyan jó szakemberek, mint Barroso, akik ezeket a problémákat megoldják. A Goldman Sachsnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hora
2016. július 22. 17:03
Hát nem nyilvánvaló. A kulcspozícióban lévőket kell lefizetni, beszervezni- és máris az van/lesz amit akarunk. Ez ugyanúgy évezredes recept mint az oszd meg és uralkodj... Soros Gy. (is mondhatta volna:)
matykox
2016. július 22. 16:52
Ó, hát szegény, munkában megtört közszolgák szokásos kifutópályája. Business as usual.
Bell & Sebastian
2016. július 22. 15:33
Ecsém, facsiga, mi az, hogy új köpönyeg? Ez a régi.
kulalak
2016. július 22. 14:27
El kell olvasni az eredetit. "a Goldman Sachs ... az egész világon olyan jól kommunikáló munkatársakra vadászik, természetesen kiemelkedő fizetéssel, akikben benne van a tehetség és a törekvés a továbblépésre." Ezek után: Barroso :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!