Ország a határon

2016. augusztus 22. 07:06

Lassan azért jó volna tudni, hogy olyan országban élek-e, amely intézményesítette a nettó nácizmust, a végpontilag kiirtásba ojtott zsidózást és cigányozást, a harmincas-negyvenes évek hangulatára hajazó permanens gyűlöletfolyamot és uszítást.

2016. augusztus 22. 07:06
Murányi András
Népszabadság

A magyar kormány második-harmadik embere szerint – sarkítok – megbocsáthatók a zsidók és a cigányok (stb.) kiirtására uszító írások, ha a szerző egyébként, amikor e tevékenységét nem űzi, szépen bemutatja Erdélyt.

Ha ez így van, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy – ismét sarkítok – a már említett időszak propagandagépezetének legfőbb alakjai néhányszor hibáztak, amikor közzétették ideológiájukat népszerűsítő, a fajok eltiprását alapvetésként értelmezendő irataikat, de amúgy kellemes társasági emberek voltak, és szerették a gyerekeket. Nem tudni, a Lázár János-féle rezümé tudatos volt-e vagy becsúszott. Ha tudatos, akkor nagyobb a baj, mint gondoltam, és attól kell tartani: a jövőben ez a hang – e bátorítás nyomán – csak erősebb lesz. Ha viszont »csak« becsúszott, akkor ezt – a fentebb írtak miatt – valakinek helyre kell tenni.

Nem olyan bonyolult ez.

Csupán annyit kell határozottan, mélyen a szemekbe nézve mondani, hogy mi ezt a kitüntetést mélységében nem gondoltuk át, s mivel nem tartjuk haladó gondolatnak, hogy például a zsidókat és a cigányokat ki kell irtani, az elismerést visszakérjük.

Uraim?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GyulaTamas
2016. augusztus 22. 16:45
Mit jelent az, hogy nettó ? Miért sarkít? Nem eléggé felháborító a valóság maga, hogy sarkítani kell? Belső kényszer? Nem kedvencem Bayer, főleg a stílusa miatt. De nem lehetne néhány idézetet tőle, ami bizonyítja, hogy ki akarja irtani a cigányságot és zsidóságot.
catalina9
2016. augusztus 22. 15:19
„Lovagkeresztet kapott a keresztes lovag, aki nem engedi, hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük! Ezúton is gratulálok Bayer Zsoltnak a lovagkeresztért!”
Szúnyog
2016. augusztus 22. 12:09
Bőrönd, Ferihegy, Toronto, Kertész Ákos, nyugalom, ilyen egyszerű ez.
antioxi
2016. augusztus 22. 11:55
Egyszerű magyarázata van a "netto nácizásnak": A magyarországi zsidók a politikai margóra penderültek Orbán jóvoltából - Istennek hála. 1945-2010-ig a zsidók konferáltak Magyarországon külső segitséggel, de ennek vége van. Na ezért vagyunk kb 9.85 millióan válogatás nélkül "nácik".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!