Gyere vissza, Charlie Chaplin!!!

2016. augusztus 22. 08:30

Használati utasítás, hogy hogyan készítsünk remek videókat a Facebookra.

2016. augusztus 22. 08:30
Owen Lee
Huffington Post

„Előrejelzések szerint 2019-ben az internetforgalom 80 százaléka fog videókon alapulni. A mobilvideo-fogyasztás és a Facebook robbanásszerű növekedése, a napi 8 milliárdnál több videó megtekintése arra utal, hogy jó úton vagyunk efelé. De valóban a legjobb felhasználói élményt kapjuk? A közösségimédia-óriás nemrég tette közzé, hogy a videók 85 százalékát hang nélkül nézzük, azaz a közönség megnyeréséért újra kell értékelni az online videokészítést. Mit kell a tartalomgyártóknak pontosan tenniük ahhoz, hogy üzenetük átmenjen a Facebookon?

A hosszúság nem minden.

A tartalomfogyasztás a környezet és platform miatt nagyon különbözik. Moziban örömmel nézzük a filmet és a megelőző egyperces hirdetéseket, viszont a napi átlag 85 telefoncsekkolás azt jelenti, hogy alkalmanként csak kis töredékekért folytatunk interakciót a készülékkel.

Az Egyesült Királyságban többen használnak mobiltelefont, mint desktop gépet. A tartalom viszont nem tükrözi vissza, hogy csak csipegetünk a videókból. A hirdetők minden eddiginél többet fektetnek a mobilnetbe, de a felhasználót változatlanul hosszú hirdetésekkel fárasztják, amiket sokára értenek meg, aztán csodálkoznak, hogy miért nem emlékeznek rájuk. A Nielsen megállapította, hogy a videokampányok 47 százalékának üzenete az első három másodpercbe, 74 százalékának pedig az első tízbe sűrűsödik. Első tanács: a tartalom tükrözze vissza a fogyasztói viselkedést, legyen rövid, vegyük fel vertikálisan. Először mobilra csináljuk meg. A Vine, az Instagram és különösen a Snapchat gyors növekedéséből látható, hogyan működnek jól a rövid videók.
Olvasni vagy nem olvasni?

A Facebook-videók nagy részét ugyan hang nélkül nézzük, viszont sajnos úgy készültek, hogy hanggal együtt fogyasszuk őket. A hirdetők különösen hibásak abban, hogy leíró vagy érzelmes hangalámondással kísért tévéreklámokat felteszik a Facebookra. Egy friss tanulmány kimutatta, hogy a nézett videók 41 százaléka értelmetlen hang nélkül, és ezért fontos, hogy videotartalmunk ne legyen hangfüggő.

Senkit sem akarok arra buzdítani, hogy összes videóját vágja szét a tini Charlie Chaplin-féle egy másodperces részletekre, mert egy jó mű megáll a saját lábán. Viszont a legtöbbön segíteni kell. Mi a megoldás? Szerencsére egész egyszerű… Feliratok. Így legalább látják és értik az üzenetet.

Egyre mobilközpontúbbá válunk. Trend, hogy naponta több mobil interakciót folytatunk, alkalmanként rövidebb ideig, amely természetes következményekkel jár a tartalomszolgáltatókra nézve. A fogyasztói érdeklődéshez fel kell hagyni a hosszú, szélesvásznú, audióval súlyosan megterhelt tartalmakkal. Rövid buszozás közben is nézhető anyagok kellenek helyettük. Egész egyszerű: legyen rövid, vizuális, vertikális, kapja el a lényeget, és ne legyünk lusták feliratozni, ha szükség van rá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!