Milyen céllal kérik be tőlünk a migráns diákok adatait?

2016. augusztus 10. 13:34

Neadjisten migránsnak számít-e az a tanuló, aki Erdélyből, Délvidékről vagy Kárpátaljáról betelepülő magyar? Ha tágabb értelemben nézzük, a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező magyarok is migránsok.

2016. augusztus 10. 13:34
Pukli István
Facebook

Tisztelt Igazgató Úr!

A feladat igen nagy kihívás elé állít. Zavarba ejtő a migráns kifejezés, amelyre semmilyen magyarázat nem szerepel az utasításban.

Milyen térbeli kritériumai vannak a migráns kifejezésnek? Az Európából (pl. Svédországból, Ukrajnából származó ruszin, orosz) Magyarországra települő tanuló migráns-e, vagy az osztályomba járó kínai kislány, aki tízéves kora óta él Magyarországon? Vagy csak az, aki a háború sújtotta Szíriából, Afganisztánból, Líbiából menekül?

Milyen időbeli kritériumai vannak? Meg kell-e vizsgálni a felmenőket? Értem ezalatt, hogy az az arab kislány, aki Magyarországon született már, édesapja itt házasodott meg, migráns-e? Nem feltételezem, hogy a dédszülőkig vissza kellene vezetnem a tanulóim családfáját, már csak azért sem, mert annak igen rossz asszociációi lehetnének, ám Ön nem nyújtott segítséget ebben sem.

Neadjisten migránsnak számít-e az a tanuló, aki Erdélyből, Délvidékről vagy Kárpátaljáról betelepülő magyar? Ha tágabb értelemben nézzük, a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező magyarok is migránsok. Ebben az értelemben jelenleg 576 migráns jár az iskolába.

Mindezek mellett fölmerül bennem a kérdés: milyen céllal kérik be tőlünk az adatokat? Reményeim szerint segíteni szeretnének a tanulókon, viszont ez az utasítás erre vonatkozóan nem tartalmaz semmiféle leírást.

Az elmúlt három esztendőben a konfliktusforrások egyik legfőbb oka az információ hiánya volt: nem tájékoztattak a miértekről, csak rövid határidővel kiadták a számomra értelmetlennek tűnő feladatokat (azokat, amelyeket a KLIK központjától kaptak). Ezek szerint nem reménykedhetek változásban, a megígért menedzserszemléletben?

A fenti kérdések tisztázásáig, a feladat pontosításáig, elsősorban a migráns szó definíciójának megadásáig a feladatot nem tudom teljesíteni.

Mielőbbi szíves válaszában bízva:

Pukli István

intézményvezető, Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. augusztus 11. 07:20
beobachter [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 10. 20:26 Pumuklinak a hónapjai meg vannak számlálva az igazgatói székben miután a jövő év tavaszán lejár a mandátuma." majd lesz hiszti érte, akárcsak Alföldi esetében, még Clintonné is kavarja majd a szart.
Flagellator1974
2016. augusztus 11. 06:43
1. Jó látni, hogy sok emberrel vagyok egy véleményen. 2. Nem jó látni, hogy egy ávós fattyú ekkora indulatot válthat ki csupán azzal, hogy kinyitja a magyargyűlölő pofáját.
august
2016. augusztus 11. 06:27
Nem szabad csodálkozni Pukli úr ál - értetlenségén, ugyanis a balliberális sötétszürke állomány már a honfoglalókat is migránsozta, najd jöttek a jászok- kunok, izraeliták, aztán a törökök migránsok, akik 150 évre bevonultak hogy itt is gyakorolják a hatalmat, majd jöttek az "56-os menekültek, akiket szintén le migránsoztak, majd a keleti befektetők, majd a határon túli magyarokat migránsozzák. De migránsozzák az európai munkavállalókat, az egyetemi tanulmányai után nálunk családot alapító külföldieket is. Ezek után csoda, hogy egy gimnáziumi igazgató kicsit össze van zavarodva, -tegyük hozzá, szándékosan?
Pandaka pygmaea
2016. augusztus 11. 06:24
A KLIK minden évben kiküld egy formanyomtatványt, kérdőívet ha úgy tetszik, amiben SOK MÁS kérdés mellett/között a tanulók számával, összetételével, teljesítményével kapcsolatos kérdések is vannak. A "migránsokkal" kapcsolatos kérdéskör azért van benne, mert így nyomon követhető az, hogy az év eleji kezdéshez képest, év végére esetleg hányan hagyják el közülük az intézményt akár úgy, hogy másik magyar iskolába megy át v. van-e hivatalos nyoma annak, hogy más országban tanul tovább, stb. Nem tudom, hogy pukli mióta igazgató és eddig hogyhogy nem tűntek fel ezek a kérdések, ill. hogy mióta vannak szövegértési problémái, de úgy tűnik, hogy egy kis balhézásra most jól jött neki ez a felmérés, hiszen a kockás ing már kiment a divatból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!