Kilépek a Tanítanék Mozgalomból

2016. szeptember 28. 06:59

Ha szervezetként kiállunk egy ilyen átpolitizált, irtózatosan megosztó ügy mellett – és teljesen mindegy, hogy magánemberként mit gondolunk a kérdésről –, akkor rengeteg támogatót veszíthet a mozgalom. Interjú.

2016. szeptember 28. 06:59
Pukli István
Magyar Nemzet

– Önálló megmozdulásaik mostanában nem voltak, de annak ellenére, hogy állítólag nem elsődleges céljuk a kormánybuktatás, mégis csatlakoztak a menedékkérők befogadása mellett állást foglaló szeptember 30-i, Lásd meg az embert! nevű, többek közt Alföldi Róbert nevével fémjelzett demonstrációhoz. Ennek például mi köze az oktatás megreformálásához?

– Azt gondolom, nem jó irány, hogy a Tanítanék csatlakozott a megmozduláshoz. Ha szervezetként kiállunk egy ilyen átpolitizált, irtózatosan megosztó ügy mellett – és teljesen mindegy, hogy magánemberként mit gondolunk a kérdésről –, akkor rengeteg támogatót veszíthet a mozgalom, és az emberek szép lassan ki fognak hátrálni az oktatás ügye mögül. Épp ezért én az elejétől kezdve jeleztem, hogy nem kívánok részt venni ebben, mert ez a mozgalom végéhez fog vezetni. Ott az oktatás ügye, azt kell elsősorban képviselni. Vannak természetesen olyan társadalmi ügyek, amelyek mellé kell állni, például az egészségügy, ami szintén a közszférához tartozik. Amiatt sem tiltakoztam, hogy a Városliget-projekt ellen, a fák megvédése érdekében álljunk ki, mert ez társadalmilag nem olyan megosztó és nem veszélyezteti a mozgalom létét.

– Mégis, a Tanítanék most már beállt a migránsügy mögé.

– Igen, egyedül maradtam ebben a kérdéskörben, én voltam az egyetlen, aki nem szavazta meg, hogy részt vegyünk benne. Így elhatároztam azt is, hogy a sorozatos félreértések és másként gondolkodás kapcsán nem biztos, hogy jó lenne hosszú távon, ha továbbra is az én nevemmel kötnék össze a Tanítanék Mozgalmat.

– Ez mit jelent?

– Azt, hogy megírtam a Tanítanék tagjainak, hogy kiszállok a mozgalomból. Nem azért, mert szeretném abbahagyni a küzdelmet az oktatásért. Pont azért, mert folytatni szeretném, de kizárólag a mellett az ügy mellett, amely mellett eredetileg elköteleztük magunkat. Visszaolvastam a Tanítanék korábban megfogalmazott céljait, ezekből egyelőre semmit nem értünk el. Én azt ígértem az elején, hogy addig megyek, amíg át nem töröm a fejemmel a falat. De ezt nem minden ügyben szeretném megtenni, csak abban, amire ígéretet tettem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavaztam
2016. szeptember 28. 20:18
ez tipikus hazug komcsi... aki nem hajkandó elmenni a tárgyalni csak politikai követelései vannak az ne papoljon 'küzdelem az oktatásért' cim alatt...
nyugalom
2016. szeptember 28. 19:06
Palfordulas? Mindenesetre jobbnak veli kifarolni ebbol a katyvaszbol, igy talan igazgato maradhat!
puszika
2016. szeptember 28. 15:29
Honjaim! Alakul a Kerék-Bárczy párt! Gyülekeznek a "vérszagra " az elvtársak!!!!
Bandi_01
2016. szeptember 28. 15:19
Na, akkor felvehetem a kockás ingemet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!