Nem az Orbán-rezsim eltakarítása a cél

2016. szeptember 02. 08:32

Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, és ugyanezt gondolom a szélsőjobboldalról is. Interjú.

2016. szeptember 02. 08:32
Pukli István
Magyar Idők

Tanévköszöntő levelükben szerepel a tavasszal is hangoztatott „Nincsen hatalmuk felettünk!” üzenet a kormány felé. A kormányfőt és az államfőt pedig bocsánatkérésre szólították fel az elmúlt hat évért. Miért harcolnak, az oktatási rendszer átalakításáért vagy az Orbán-rezsim eltakarításáért?

Csak hogy tisztázzuk: a »Nincsen hatalmatok felettünk« mondatot a Labirintus című filmből idéztem. Ennek az volt az üzenete, hogy nincs ellenfelünk, saját démonjainkkal küzdünk, és ha ezeket le tudjuk győzni, akkor nem lehet előttünk akadály. A március 15-i tüntetésen arra kívántuk felhívni a figyelmet, hogy az Orbán-kormány által megalkotott sztrájktörvény nem ad lehetőséget törvényes sztrájkra. A bocsánatkérést pedig a média fújta fel. Én 2010-ben és 2014-ben Orbán Viktorra és pártjára szavaztam. Azt viszont ne várja el senki, hogy meghazudtoljam magam és a saját elveimmel szembe menjek. Az a párt, amelynek hittem, nem konzervatív értékrendet képvisel, csak a politikai és a gazdasági érdek vezérli, és elrontotta az oktatási rendszert. Létezik párthűség, és létezik elvhűség. Mindenkiben megvannak az alapvető szociáldemokrata, liberális és konzervatív értékek. Tehát minden épeszű ember szereti a hazáját, a családját, ugyanakkor fontos neki a társadalmi felzárkóztatás, igazságosság, és aki elfogadja a parlamentáris demokráciát, az valamilyen szinten liberális. Csak az tesz különbséget ember és ember között, ki milyen sorrendbe állítja ezeket magában. Tehát nem az Orbán-rezsim eltakarítása a cél, csupán az, hogy vegyék észre, és javítsák ki a hibákat.

Ennek ellenére sokszor éri az a vád önöket, hogy pártérdekeket szolgálnak. Sok politikus támogatja önöket. Nem érzi úgy, hogy az ellenzéki pártok összefonódtak a mozgalommal?

Nem, mivel szándékosan távol tartjuk magunkat tőlük. Ugyanakkor ha megjelenik Gyurcsány Ferenc a tüntetésen, mondjam be, hogy legyen kedves és távozzon? Ha kijön egy tanárnő, aki a Demokratikus Koalíció szimpatizánsa, és elzavarom Gyurcsányt, akkor ő is el fog menni. A nyáron voltam Farkasházy Tivadar rendezvényén Balatonszárszón, ahol Gulyás Márton arról beszélt, miként tudnának a baloldali pártok összefogni az Orbán-rezsim leváltása céljából. Ott én elmondtam: egy dolgot nem szeretnék, hogy ebben az országban baloldali fordulat legyen. Ezek az emberek mind leszerepeltek. Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, és ugyanezt gondolom a szélsőjobboldalról is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. szeptember 03. 12:23
Látom, hogy nemcsak én nem rokonszenvezek ezzel a szerencsétlen Puklival. Nem az a bajom vele, hogy ávós volt a nagypapája, sőt az sem érdekel, hogy börtöntöltelék a testvérkéje, akivel szoros kapcsolatot ápol, inkább az nem tetszik, hogy tántorog össze-vissza balról jobbra és fordítva, ahogy éppen a szél fúj. Rendes tőle, hogy legalább a kormányt nem akarja leváltani... Köszönjük Pukli. Űlj le, egyes!
killbillke
2016. szeptember 02. 23:19
Mondhatsz te bármit, öreg,egyetlen szavadat sem hiszem el! És nem hiszik el a kollégáim, a tanárok sem, a túlnyomó többség egészen biztosan nem!... Ne akarj te helyettünk és a nevünkben beszélni! Az, hogy egy maréknyi tanár veled együtt tüntet, még nem jogosít fel arra, hogy valamennyiünk nevében ágálj!
afganm
2016. szeptember 02. 20:30
ezzel az interjuval csak azt bizonyitottad h hazug fasz vagy... mszp tag aki a fideszre szavaz és ugyanabban az interjuban orbán rezsimezik? kit akarsz hülyének nézni?
Karbantartó9
2016. szeptember 02. 18:51
Nem, hanem a teféléteké!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!