Kutyabaj

2016. szeptember 04. 09:29

Kevesen ismerik fel, hogy szuverenitásuk egyik téglája a még megmaradt nyilvánosság, ami még megmaradt neki. Ezért nem elég ahhoz ingyen hozzájutni, életben maradására is áldozni kell.

2016. szeptember 04. 09:29
Tamás Ervin
Népszabadság

„Kevesen ismerik fel, hogy szuverenitásuk egyik téglája a még megmaradt nyilvánosság, ami még megmaradt neki. Ezért nem elég ahhoz ingyen hozzájutni, életben maradására is áldozni kell – venni folyóiratot, újságot, támogatni oknyomozó portált, valódi hírekre, riportokra, interjúkra alapozott médiumot. Mert ezek a társadalmi kontroll letéteményesei a bedarált intézmények helyett, amelyek csak néha, kényszer hatására lépnek, de legtöbbször akkor is komótosan, vonakodva. Jól látható viszont, hogy egy-egy valahol kipattintott ügyet szépen továbbvisz a másik orgánum, szinte egymásnak dobják a labdát, bontják ki a részleteket, amelyeket megismerve válik világossá, egyben szomorúvá, mi történik a fejünk felett. Szervezetten, sémák szerint, köztudottan, milliárdokkal.

Korábban jellemző volt, hogy ez a hatalom jobban összezár, mint bármelyik eddigi, nincs rés, szivárgás. Ennek mintha vége szakadna, ahogy a tömb érdekkörökké tagolódik, sértődések, perifériára szorulások ébresztik fel az igazságkeresést. Az egység hipnózisát így csak ideig-óráig tudja fenntartani a vezér karizmája, s amíg a sajtó megmaradt zárványai jól-rosszul működnek, ezek a repedések láthatókká is válnak. Óhatatlan, hogy ahol sok a kegyenc, lesznek vesztesek is.

Őrkutyák viszont, bár kissé csapzottak, s lehet, hogy a vérvonaluk sem eléggé tiszta, de még vannak. És kellenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2016. október 09. 13:16
Kint van a twitteren. Ocsmány.
drkovax
2016. október 09. 00:07
A szent piac megméri a szereplőit. Igen, a firkászokat is.
balbako_
2016. szeptember 29. 14:15
Ha egyszer szar a lap, vagy a portál....
Békanász a hasadon
2016. szeptember 24. 15:18
"Érdekes, hogy Pados őrnagy jelentésében az ismert közgazdászra Káldor Miklósra (szintén Lord) hivatkozik, róla és a az említett Dományról a következő iratból kiderül, hogy a magyar állambiztonság társadalmi kapcsolatai voltak. Tehát a hálózat azon tagjai, akiket még beszervezni sem kellett, hiszen önként, dalolva jelentettek Budapestnek. Másodállásban." Érdekes, épp a minap olvastam, hogy egy bizonyos Andrew Kaldor "emberbarátságból" 2013-ban refuge-segitő centert alapitott a kedves jó feleségével. http://www.afr.com/leadership/philanthropists-andrew-and-renata-kaldor-fund-worlds-first-refugee-law-institution-at-unsw-20131024-jz0x8 Hogy ezek mindenütt ott vannak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!