Ha Kóka János rogánozik, mi kókázunk!

2016. október 17. 15:48

Kókának persze igaza lenne szinte mindenben, ha nem ő írta volna, amit írt.

2016. október 17. 15:48
Bódis András
Válasz.hu

Idén februárban megígértem: ha Kóka János vagy Bajnai Gordon bárkit is korrupcióval vádol meg a jobboldalon, újra és újra le fogom írni a szégyenteljes Dataplex-történetet. Nem azért, hogy megvédjem a Rogán-, Habony- vagy Mészáros Lőrinc-féléket – ahhoz nincs gusztusom –, csak azért, hogy a volt szoclib csapat se dicsőülhessen meg idő előtt. (...)

Mi is történt a Dataplex szerverszálló 2005-ös adásvételekor? Annak idején a Heti Válasz fejtette meg a titkot: három ciprusi offshore cég három hónap alatt hárommilliárd forintot keresett. Hogyan? Kóka 2004 végén lett gazdasági miniszter, és kisvártatva a Dataplex korábbi ügyvezetőjét, Felsmann Balázst nevezte ki a tárca vagyongazdálkodási főosztályvezetőjévé. A GKM felügyelete alatt működő MÁV Informatika Kft. vezérigazgatói székébe pedig az a Hercegh Tamás került, aki anno a Dataplexnél tanácsadóskodott. Az ürességtől kongó Dataplex-csarnokba ezután (2005 szeptembere és decembere között) hirtelen elkezdtek »beszerződni« a Kóka-minisztériumnak alárendelt állami érdekeltségek – a MÁV Informatika, a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt., valamint a Magyar Posta. A „hotel” telítődésének köszönhetően a Dataplex Kft. piaci értéke nőni kezdett, és ezt a robbanást Kóka János üzleti holdudvara tudta »aprópénzre« váltani. 2005 szeptemberében a Bajnai Gordon vezette Wallis-csoport 2,2 milliárdért vette meg a kft.-t, majd három ciprusi offshore cégre szállt a bolt. A ciprusi társaságok közül kettő a Wallishoz kötődött, egy pedig a Kóka volt sógoraként jegyzett Lepp Gyuláé volt. Aztán a »ciprusiak« ugyanazon év decemberében tovább is adták a Dataplex Kft.-t a Magyar Telekomnak – immár 5,1 milliárd forintért. A szerverszálló állami segédlettel történő feltöltésének közel hárommilliárdos haszna tehát Kóka és Bajnai közelében csapódott le.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kumkum
2016. október 18. 11:30
Az nem lehetne, hogy a korrupt politikusrol cikkezes eseten a masik oldal automatikus besarozasa HELYETT, inkább a korrupt politikust rugnak seggbe? Ha senki sem szakitja meg ezt a kort, akkor orokke az egymásra mutogato korrupt oligarchák zsebeit fogjuk teletomni a sajat penzunkkel.
nemjoe
2016. október 18. 11:09
Az a legszánalmasabb az egészben, hogy ötlettelen embertömegek gondolatvilágát lehet tematizálni ilyen piáner f@szságokkal. A saját érdekében meg senki ezek közül nem képes háromig sem elszámolni, gondolkodni meg végképp reménytelen.... Tényleg szebb jövőt!
realista
2016. október 17. 18:22
Ez azért elég szánalmas, és mindent elmond az országban uralkodó erkölcsi állapotokról, hogy az egyes szekértáborok fanatikusai azon vitatkoznak, hogy melyikük kedvencei lopnak többet. Ehhez képest ovodás vetélkedés a Gulliver által Liliputban tapasztalt - melyik végén törjük fel a tojást - pártvita
billwilson
2016. október 17. 18:02
akkor szíjjártózni se felejts el , aki diplomata útlevelet adott neki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!