Soros nélkül is tiltakoznak civilek

2017. augusztus 28. 18:07

Nigéria budapesti nagykövetsége nem értett egyet demonstráló állampolgáraival, a tiltakozást elítélte, szerencsétlennek és hazafiatlannak tartva azt.

2017. augusztus 28. 18:07
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„Tucatnyi dühös, nálunk élő, egyesületbe tömörült nigériai a magyar parlament előtt kezdett tiltakozni az ügylet ellen. Levelüket elküldték Orbán Viktornak és Áder Jánosnak is, kérve, hogy Magyarország erre a célra ne adjon kölcsönt. Több érvet is fölsorakoztattak, miért büdös nekik az egész. Leginkább azért, mert az árvizek miatt bár valóban szükséges a Niger folyó szabályozásához szükséges tervezés, úgy vélik, nem ez a legfontosabb teendő az országban. A megbízható ellátáshoz szükséges elektromos hálózat kiépítése, illetve a kellő mennyiségű és minőségű élelmiszer előállítása előrébb való. Kórházak és iskolák építése, a terrorizmus elleni küzdelem is fontosabb cél, ahelyett, hogy fölösleges hitelekre és tanulmányokra szórják el a pénzt. A hitelt szerintük nem a meghirdetett célokra fogják elkölteni, hanem leginkább magánzsebekben fog eltűnni, visszafizetése pedig tovább nehezíti majd Nigéria helyzetét.

Félelmüknek lehet alapja, hiszen az afrikai állam az egyik legkorruptabb a világon. Nem oszlatja el az aggályokat az sem, hogy a hírek szerint a leendő megbízás érzékelhetően nem pályáztatás eredményeként születik meg, hanem amiatt, hogy Magyarországot az ottani kormányzat vízügyipari nagyhatalomnak tartja. De a tiltakozók nem álltak meg itt az érvekben, és hogy közvetlenül is érzékelhetővé tegyék számunkra is, mi a tét, az ENSZ menekültügyi statisztikáit citálták, amelyek szerint most már onnan érkezik a menekültek majdnem 15 százaléka Európába, és ez a bevándorlók legnagyobb számát jelenti. Márpedig ha a korrupció és a szegénység növekedése miatt még nyomorultabb lesz a helyzet, az útnak indulók száma is nőni fog. Nigéria budapesti nagykövetsége nem értett egyet demonstráló állampolgáraival, a tiltakozást elítélte, szerencsétlennek és hazafiatlannak tartva azt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2017. augusztus 29. 15:24
"1999-ben Borisz Berezovszkij furcsa nyilvános bejelentést tett: „Teljesen lesokkolt, amikor megtudtam, hogy Soros György CIA ügynök." Ennyit D. Horváth pengeéles állításáról: "Soros nélkül is tiltakoznak civilek" Ezek szerint fogalma nincs: hogyan működnek a titkosszolgálatok. Ez egy főszerkesztőnél - de csak Magyarországon, a maszkos sajtónál - megszokott.
cutcopy
2017. augusztus 28. 21:09
"valóban szükséges a Niger folyó szabályozásához szükséges tervezés, úgy vélik, nem ez a legfontosabb teendő az országban" Márpedig a legfontosabb, amíg bármikor elviheti az árvíz, fölösleges bármit is építeni..
zakar zoltán béla
2017. augusztus 28. 20:23
"MN"
Antigoné
2017. augusztus 28. 20:19
Most aztán mi is gaz kizsákmányolók leszünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!