Édes Munkács, itt vagyunk!

2017. november 02. 17:03

A magyar külügy az ukrán oktatási törvény elfogadásakor meghirdette, hogy minden fórumon akadályozni fogja az Ukrajna számára fontos ügyeket. És most ezt teszi.

2017. november 02. 17:03
Wekerle Szabolcs
Magyar Nemzet

„A magyar külügy az ukrán oktatási törvény elfogadásakor meghirdette, hogy minden fórumon akadályozni fogja az Ukrajna számára fontos ügyeket. És most ezt teszi. Észre kell vennünk: a nemzetpolitika területén paradigmaváltás történt. Ebbe beleférnek olyan komikus és nyilvánvaló belpolitikai szándékot sejtető esetek is, mint az, amikor a magyar kormány beszállt a Csíki sör Heinekennel vívott háborújába – de közös érdekeink markáns, határozott és bátor képviselete is.

Ha egyszer véget ér a Fidesz kormányzása – mert egyszer véget fog érni, hiszen a kormány számos más területen negyedannyira sem teljesít fényesen, és egyébként is, egyszer minden véget ér –, jó lenne, ha ez a nemzetpolitikai minimum érintetlen maradna. Ha természetes lenne, hogy a magyarságot, éljen bárhol, egységként kezeljük. Ha továbbra is nyilvánvaló volna, hogy a határon túli közösségeket, óvodáikat, iskoláikat, intézményeiket anyagilag is támogatjuk. Ne tévedjünk: ez még nagyon messze van az irredentizmustól. A Fidesz az ukrán és határon túli ügyekben folytatott politikájával csupán azt teszi, amit bármelyik más ország magától értetődőn tenne a helyünkben. Ezt is megértük. Közeledve Trianon kerek évfordulójához, épp ideje volt.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2017. november 03. 07:19
Csávóka! Ne álmodozz, mert a magyar társadalom még egyszer nem dől be nektek, hogy azután újra jégre vigyétek az országot! A +nem lesz gázáremelés" meg az ingyé repülőjegy, a hitelből osztogatás és a devizahiteleztetés ideje lejárt. A FIDESZ-nek még van a tarsolyában vagy 20 év, de lelehet, hogy több is. Addig talán sikerül felszámolni a balliberális rombolás által okozott veszteségeket.
Burmin
2017. november 02. 21:10
Nahát ilyen cikk az MN-ben !!!
Kup Lung
2017. november 02. 19:52
Nyilvánvaló hogy nemzeti minimumok vannak . Ez is az . Meg az állampolgárság is az a magyar nemzetiségűeknek meg ebből következően a (listás) szavazati jog is az . Meg 56 szabadságharca is az . Me az is az hogy nem jelentgetjük fel az országot nemzetközi intézményeknél , nem írogatjuk meg Brüsszel elmarasztaló jelentéseit . Pusztán belpolitikai haszonszerzésből . --- Tehát ezek minimumok kéne hogy legyenek. De ezeket sorra felrugdalja egyik-másik ellenzéki párt tagja . A Fidesz után (a távoli jövőben) igen nagy valószínűséggel a ezeket sorra meg fogják sérteni a giliszta gerincűek .
balbako_
2017. november 02. 18:17
Nincs egyetlen párt sem a kormánypártokon kívül amelyik tettekben - és nemcsak szavakban - is felvállalnák a határoktól független nemzetegyesítés programját. Sőt a legtöbben tettek/tesznek is ellene !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!