Hulot úr, az ufó

2018. szeptember 06. 19:30

A legdurvább ügyeket is elintézzük egy vállrándítással.

2018. szeptember 06. 19:30
Somfai Péter
Népszava

„Lemondott a francia kormány egyik legnépszerűbb tagja, az atomenergia alkalmazását ellenző Nicolas Hulot környezetvédelmi miniszter. Távozását azzal indokolta, hogy az elmúlt egy év alatt nem sikerült megfelelő fejlődést elérnie a környezetvédelmi kérdésekben. Maga is tudja, hogy miniszteri tevékenységének 14 hónapja alatt eredményeket is elkönyvelhetett, igaz, más kérdésekben elbukott és kénytelen volt kompromisszumokat kötni a szívéhez közel álló atomenergia vagy a glifozát tartalmú növényvédő szerek ügyében.

Innen nézve, amikor ilyen híreket olvasok, minden alkalommal elfog a sárga irigység. Irigylem azokat az embereket, akik olyan országban élhetnek, ahol még egy miniszter is képes belátni, ha hibázik, vagy kudarcosnak érzi a munkáját. Nem sírom vissza azokat az időket sem, amikor valóságos Kanosszát kellett járniuk azoknak a politikusoknak, akiket valamilyen ügyben vétkesnek találtak a pártszervek. Sajátos módszereket dolgozott ki az akkori rendszer az „önkritikára”, amelynek végén aztán valamilyen politikai fórum mondta ki az ítéletet: leváltás vagy kegyelem. 

De az sem jó, amiben most élünk. A demokrácia tisztes működésének a mutatója, hogy például a botrányba keveredett közszereplők képesek-e megválni a hatalmuktól, vagy magyarázkodni kezdenek, mentségeket keresnek sokszor a menthetetlen ballépésekre is. Előbb tagadnak, aztán ha előkerül egy fotó, vagy valamilyen hivatalos irat, túllépnek az egészen, mintha mi sem történt volna. És megtehetik, mert biztosak abban, hogy elbújhatnak a hatalom bástyái mögé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. szeptember 07. 12:05
Ez bizony így van Somfai elvtárs! AZ MSZP EGY VÁLLRÁNDÍTÁSSAL ELINTÉZI A Czeglédy ÜGYET! Sőt még tüntet is mellette/nagy lehet a baj/pedig 6 milliárdról van szó!! Most is fell lehet tenni a kérdést,HOL A PÉNZ?? Válasz? Vállrándítás!!
Vakfolt
2018. szeptember 07. 08:50
Te tényleg elhiszed, hogy azért mondott le? De édi.. Hány éves vagy, királyfi?
balbako_
2018. szeptember 07. 06:30
Ehhez is hülye a szerző, de ballibsi lelkesedéssel ontja a saját hülyeségi bizonyítványát.
Royce2.0
2018. szeptember 06. 23:30
Olyan szinten vállalhatlanul ostoba czikkely, hogy még a vérlibsi keménymag is távol tartja magát tőle (0 lájk, 0 komment) :) Mind az öten (17 nicken) :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!