A független hatalmi ág vergődése

2018. október 03. 08:45

Apropó, független és szabad sajtó.

2018. október 03. 08:45
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Origo.hu/888

„Olvasom, hogy Murányi András – aki a zoom.hu hírigazgatója, korábban pedig a Népszabadság (RIP!) főszerkesztője volt – lesz a Párbeszéd nevű mikropárt új kommunikációs igazgatója. Az új kommunikációs guru így nyilatkozott erről: »Célom, hogy a Párbeszédet politikai márkaként újraépítsük, alapvetéseit, témáit, mondanivalóját egységes stratégia mentén, közérthető üzenetek formájában juttassuk el az emberekhez.«

Munkájához sok sikert kívánunk az új stratégának, valamint őszintén reméljük, hogy pótolja a szürkeállomány hiányát ott, ahol a párton belül erre piaci rés mutatkozik. Feladatban nem lesz hiány.

Annyit azért remélünk, hogy az első mutatvány nem olyan lesz, mint a megboldogult Együtt visszatérési akciója. Főként azért, mert a tarhálás Juhászék esetében korántsem új ötlet, hanem az eddigi brand része. A választópolgárok meggyőzése a Tarháló Párt részéről azzal, hogy most épp a független, szabad sajtóra gyűjtenek, nem biztos, hogy sikeres vállalkozás. És nemcsak azért, mert lassan kifogyok a 19 forintokból, lévén, a rezsimdollár is véges. Hanem azért is, mert a választási buktát követő lejmolás után a választópolgár – akinek, fájdalom, sokkal több esze van, mint amit a liberálisok feltételeznek róla – kétszer is meggondolja, hogy ne bízza-e inkább egy zsákfalu uzsorására a nehéz munkával megszerzett pénzét a Tarháló Párt helyett.

Apropó, független és szabad sajtó.

Úgy látszik, a független és szabad sajtónak nem tűnik föl, hogy épp a független és szabad sajtóból igazol valaki egy párt kommunikációs igazgatói posztjára. A független torok mindezt gond nélkül lenyeli. Láttuk ezt már persze jobbikos kiadásban is, hiszen arrafelé lehetséges jelöltként indulni és egyben a sajtó munkatársának is lenni, majd utóbbi minőségben okítani a rezsimsajtósokat függetlenségből és szakmából. (Szeretném megjegyezni, hogy nekünk ezzel semmi bajunk sincs; ha abból az irányból nem savat kapnánk, elgondolkodnánk, mit rontottunk el.)”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. október 04. 04:17
Ismét egy ballibsi pénzcsapot elzárnak ahol a ballibik zsebeit tömték Október végével menesztik a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről Prőhle Gergelyt – értesült a PestiSrácok.hu. A PIM jó ideje olyan balliberális művészek kifizetőhelyként működött, akik – a közpénzek zsebre tételével egyidejűleg – idehaza és külföldön is diktatúrázták Magyarországot. Úgy tudjuk, az utolsó csepp a pohárban a Tanácsköztársaságot dicsőítő kiállítás megszervezése volt.... A cikkíró a teljesség igénye nélkül fölsorolta, kiket futtat a leginkább a PIM: Závada Pál, Spiró György, Nádas Péter, Dés László, Gerendás Péter, Hegedűs D. Géza, Térey János, Visky András, Krasznahorkai László, Szabó T. Anna, Cselényi László, Peer Krisztián, Tóth Krisztina, Karafiáth Orsolya, Kiss Tibor Noé, Péterfy Gergely, Potozky László, Márton László, Totth Benedek, Csuhai István, Demény Péter, Szántó T. Gábor, Parti Nagy Lajos, Petőcz András, Gyáni Gábor, Dragomán György, Farkasházy Tivadar (igen, jól olvassák: Farkasházy Tivadar! – P. T.), Kálmán C. György, Kende Péter, Gömöri György stb. Szakács mindehhez hozzátette: „Természetesen itt-ott elszórva, ordító kisebbségben konzervatív emberek is helyet kapnak, de a balliberális oldal mintha hazajárna a PIM-be.” A cikksorozat hatodik részéből az is kiderült, hogy júniusban Gyurcsány Ferenc pártjának, a Demokratikus Koalíciónak az országos alelnöke, Vágó István „gyémántfokozatú rettegő” léphetett föl a PIM-ben, aki „irodalmi témákban pallérozta” az érdeklődők tudását. https://pestisracok.hu/eldolt-prohle-gergelyt-oktober-vegevel-menesztik-a-pim-elerol/
Babivadász
2018. október 03. 12:53
Vicces fiú ez a Megadja Gábor. Leszel te még közmunkás, Megadja Gábor! "Hogy a független sajtó sorsa mi lesz, azt – ezt tanultuk a haladóktól! – majd a Piac eldönti."
Megtalálta
2018. október 03. 11:39
"Olvasom, hogy Murányi András – aki a zoom.hu hírigazgatója, korábban pedig a Népszabadság (RIP!) főszerkesztője volt – lesz a Párbeszéd nevű mikropárt új kommunikációs igazgatója." Ez megint arról szól, hogy hogyan lehet állami pénzhez jutni. Nyilvánvaló, hogy Murányi ehhez ért. A Párbeszéd egy mérhetetlen, teljesen üres valami, politikai céljai gyakorlatilag nincsenek, soha nem is voltak igazán.
Párttalan Vita
2018. október 03. 10:36
Én attól tartok, a cikkíró soha nem fogja megadni, ami közpénzt elnyelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!