Történet tanulság nélkül

2018. október 02. 19:53

A hangjegyek minduntalan elillannak, Schubert nem kompatibilis a kolbászszaggal.

2018. október 02. 19:53
Csepelyi Adrienn
Népszava

„És ekkor – épp, amikor a világhírű zongoraművész belekezd Schubert b-dúr zongoraszonátájának második tételébe – felhangzik egy öblös böfögés, és átható kolbászszag teríti be a légteret. Nem, ez bizonyára nem velünk történik, bámulunk egymásra, és talán meg is magyarázzuk magunknak, hogy képzelődtünk csupán, amikor újabb böfögés rombolja le minden maradék illúziónkat. Lesújtva próbálunk a szonátába kapaszkodni, de a hangjegyek minduntalan elillannak, Schubert nem kompatibilis a kolbászszaggal.

A fémes csattogásra már az egész sor hátrafordul: emberünk – ott, a hangversenyterem és a koncert kellős közepén – meglazítja az övét. Valamit mond is félhangosan a vele érkezett nőnek, gondolom olyasmit, hogy milyen udvariatlan népek ezek itt az előző sorban, folyamatosan hátraforognak és őt bámulják, mi pedig, attól tartva, hogy a felhajtás megzavarja a világhírű zongoraművészt, akiért sok száz kilométert zarándokoltunk, tűrünk tovább. Hisz mégiscsak koncerten vagyunk.

Hát, ennyi a történet. A kultúremberek közt terpeszkedik, böfög és csámcsog egy, aki tönkretesz maga körül mindent. Amint mondtam: tanulság nincs.

Mégis, mit kellene ilyenkor csinálni: kultúremberek vagyunk, ugye”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Boogie85
2018. október 03. 21:08
A fiktív sztorik Bolgár Györgyhöz tartoznak, nem?
Box Hill
2018. október 03. 19:57
Akkor mit evett Schubert? Wurst-ot soha?
syphax
2018. október 03. 15:23
Bevallom, én töredelmesen, hogy az EU Parlamentbe' Judith Sargentini mellett igyekeznék egy-két jó nagyot(!) PURCANTANI az orra alá--ha még egyáltalán vóna' még rá TÖRVÉNYES lehetőség--mielőtt a csajt nyugdijba küldik. Megbíznám Deutsch Tamás képviselő urat hogy MIELŐBB még egy plenáris ülés közelébe fogyasszon el 5 adag FOKHAGYMÁS SÓLETET finom libakolbásszal. osztán akkó' taláncsak menne a dolog amúgy kultúrajrópéer stilbe.....
tango47
2018. október 03. 15:09
Amilyen jól nevelt világban élünk, tulajdonképpen finghatott is volna, ami ugye még kínosabb lett volna. Nem most kezdődött el a népek elbunkósodása, viszont folyamatosan tart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!