Üzennek a nóták

2018. november 06. 22:31

Úgy vélem, megdönthetetlen az állítás, hogy a magyar nótákban minden élethelyzet és minden érzelem benne van. A dallamok olykor sírásra fakasztanak, olykor életerőt adnak, a szövegek pedig arra valók, hogy elgondolkodjunk az életünk alakulásán, sorsunk végkifejletén.

2018. november 06. 22:31
Friedrich Anna
Vajdaság Ma

„Úgy vélem, megdönthetetlen az állítás, hogy a magyar nótákban minden élethelyzet és minden érzelem benne van. A dallamok olykor sírásra fakasztanak, olykor életerőt adnak, a szövegek pedig arra valók, hogy elgondolkodjunk az életünk alakulásán, sorsunk végkifejletén.

Bevallom, fiatalon nagyon sok nótát hallgattam a hangulatomtól függően kedvtelésből, de rádióban dolgozva munkafeladatból eredően is, most azonban, egyre idősebb lévén, kerülöm a mély érzelmeket kiváltó szövegeket és dallamokat, mert talán egyre közelebbi, amiről Jákó Vera énekelt, hogy rohanunk a végső sötét elmúlás elébe…

(...)

Talán épp arra kellene a több idő az életben, hogy lehetőségünk legyen megélni minden fontosnak vélt élményt, átbeszélni minden fontos gondolatunkat, kimondani a ki nem mondott szavakat, az ölelésre emelkedő karjainkkal valóban átölelni azt, akinek megölelése fontos a számunkra. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2018. november 07. 06:56
Igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!