Ed Sheeran kimaxolta az utcazenét

2019. augusztus 08. 10:37

Nagyon kellett már, hogy a sok jó csávó után emberek milliói rajongjanak egy full átlagos, vörös hajú srácért.

2019. augusztus 08. 10:37
Sajó Dávid
Index

„A britpop és a folk hagyományait folytatva Sheeran gyakorlatilag kimaxolt egy nagyon régi, de mégis nagyon újnak ható műfajt: az introvertált utcazenészet műfaját. Amikor a Z generáció többre tartja a személyességet és az azonosulást, mint magát a művészeti értéket, akkor tud Ed Sheeran 2019 egyik abszolút szupersztárja lenni. Pedig csak egy izzadt brit srác, aki nem szégyell pofátlanul giccses lenni.

Őszintén azt hittem, hogy a Szigetre majd valami nagy zenekarral meg iszonyatos hangzással jön, ehhez képest tényleg semmi más nem volt a színpadon csak ő, a gitárja meg némi effektpedál, amivel megoldotta 2-3 sessionzenész munkáját. Mintha egy londoni metró rendszeres fellépőjét felengedték volna a Sziget nagyszínpadra. Semmi extra nincs benne, mégis annyira elhiszi és átérzi, amit csinál, hogy a laikus ott helyben elalél.

Soha életemben nem álltam még annyira hátul a Sziget nagyszínpadnál, mint szerda este. Ott volt a BMW-kulcsot pörgető, felhajtott gallérú panelgengszter, az egymásnak a dalszöveget könnyezve éneklő tinilányok, a koncertet őszintén átélő huszonéves turisták és a Katica az adminisztrációról, aki soha életében nem volt még a Szigeten, de Ed Sheeran miatt ő is felvette a koszálló cipőjét.

Egyszerűen nincs Ed Sheerannél befogadhatóbb, átélhetőbb zene a nagy fogyasztói átlág számára manapság, és ezt egyáltalán nem szégyen felvállalni. Ott van ez az izzadt, vörhenyes csávó a színpadon, 40 fokban is fehér hosszúujjút húzott a pólója alá, mintha csak 2005 lenne, és totális átéléssel énekel olyan számokat, amiket mások a tábortűznél szoktak. Nincs semmi cicoma, semmi póz, csak egy átlagos srác egy gitárral a kezében, akivel az emberek többsége százszor könnyebben azonosul, mint valami elérhetetlen, kábszeres rocksztárral.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Budai Katalin
2019. augusztus 08. 22:08
https://www.youtube.com/watch?v=TXHB9wL4WFg&list=RDp_fprzrHvIM&index=25
szervita
2019. augusztus 08. 15:26
Broki, hogy én is menő szlengbe nyomuló csávó legyek- siralmas vagy. Még hogy BMW kulcsot pörgető panelfaszom, kitől tanultál írni te kis szerencsétlen?
ThunderDan
2019. augusztus 08. 13:47
Mondjuk én nehezen tudom fejlődésként értelmezni azt a folyamatot, hogy a Jethro Tull vagy az Iron Maiden helyett mára edsíren a főatttakció... :((
villogókékfog
2019. augusztus 08. 12:49
nem átlagos, hanem középszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!