Nyugodjon békében, Jani bácsi!

2019. november 25. 13:11

Korelnökként ő esketett fel képviselőnek 2010. májusában, megtiszteltetés, hogy ismerhettem és számtalanszor beszélgethettem vele a parlamenti ülések közben.

2019. november 25. 13:11
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Horváth Jani bácsiról örök emlék marad számomra, hogy talán a második hetemet tölthettem a parlamentben, amikor odatelepedett mellém és barátságosan anekdotázni kezdett: közölte például, hogy ő bizony már a nagyapámmal is ült ezekben a padsorokban. Soha nem tudtam visszategezni: a magyar XX. századdal beszélgettem. Igen, Horváth János 1945-ben a kisgazdák jelöltjeként legyőzte Kádárt. Hónapokkal korábban, mint az antifasiszta ellenállás harcosát a Gestapo letartóztatta, halálra ítélték, de megszökött.

Az egyik utolsó, még élő ellenállóként – és történetesen az Országgyűlés korelnökeként – Jani bácsit kérték fel szónoknak a 2012-es Élet Menetén. Beszédét néhány senkiházi megpróbálta szétfügyülni – én szégyenkeztem. A korelnök nem volt kritikátlan a fideszes alkotmányozással kapcsoltban, a legádázabb éjszakai parlamenti vitákat is komolyan vette és a maga higgadt bölcsességével érvelt.

Aztán 2014-ben valahogy kimaradt a parlamentből. Két diktatúrával nézett farkasszemet. Korelnökként ő esketett fel képviselőnek 2010. májusában, megtiszteltetés, hogy ismerhettem és számtalanszor beszélgethettem vele a parlamenti ülések közben. 99 évet élt. Nyugodjon békében, Jani bácsi!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
siochanty
2019. november 28. 04:27
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
padeter
2019. november 27. 18:53
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
worlprofid
2019. november 26. 22:33
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
oswott
2019. november 26. 13:30
+1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!