Nagyot téved a kormány, ha gondolja, hogy tantermi kamerákkal megoldja az iskolai erőszak problémáját

2020. február 05. 10:53

Valójában arra lenne szükség, hogy a társadalom egyik cselekvő keze, az állam, mindent megtegyen azért, hogy az egyenetlenségeket kisimítsa.

2020. február 05. 10:53
Pap Szilárd István
Mérce

„Társainktól, közösségeink tagjaitól tanuljuk meg mi az elfogadható és mi nem az. Ebben az iskolának óriási szerepe van. Az iskola ugyanis az elsődleges terep, ahol az otthonról hozott, vagy épp szociális helyzetünk miatt ránk rakódott hiányosságokat a közösség, a társadalom pótolhatja.

Nem mindenkinek adatik meg az »otthoni hét év« idillje, de ez még nem jelenti azt, hogy ezeknek a gyerekeknek örökre el kell veszniük a süllyesztőben.

Valójában tehát arra lenne szükség, hogy a társadalom egyik cselekvő keze, az állam, mindent megtegyen azért, hogy ezeket az egyenetlenségeket kisimítsa. A rossz infrastruktúra, az agyondolgoztatott pedagógusok, az iskolapszichológusi hálózat tátongó hiányosságai, a korszerűtlen oktatási módszerek és tantervek látványa azonban jelzi:

távol vagyunk még attól, hogy az állam minden más lehetséges eszközt kipróbált volna, mielőtt a büntetőpálcához nyúl.
Régiónk legsikeresebb oktatási rendszerei (finn, észt) mind a gyerekek társadalmi egyenlőtlenségekből fakadó hátrányainak leküzdésében, mind a faji-etnikai-gazdasági-társadalmi elkülönítés, szegregáció tevékeny elutasításában élen járnak.

Ha a kormány komolyan venné a probléma kezelését, és nem csak újabb rendpárti hangulatkeltésre használná a témát, akkor ezekről a rendszerekről venne példát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2020. február 06. 16:17
PSZI egy háromszéki figura, aki újságiróskodása elején még Kolozsváron, egészen normálisnak tűnt, majd átjött Mo-ra és elkezdett rohamosan hülyülni a korpa közé keveredve.
Vakfolt
2020. február 06. 13:02
"Nem mindenkinek adatik meg az otthoni hét év idillje, de ez még nem jelenti azt, hogy ezeknek a gyerekeknek örökre el kell veszniük a süllyesztőben. Valójában tehát arra lenne szükség, hogy a társadalom egyik cselekvő keze, az állam, mindent megtegyen azért, hogy ezeket az egyenetlenségeket kisimítsa." Te nyunyu, és ezt hogyan képzeled? A társadalom egyik cselekvő keze majd tapsol egyet és mindenki kisimul? Ez is ilyen üres nyafogás a semmiről.
Akitlosz
2020. február 06. 01:55
Nagyot téved a szerző. Ha az egyenetlenségek ki lennének simítva, akkor minden ártérré válna, nem folyna le a víz, mert nem lenne merre.
Európai téridő
2020. február 05. 22:33
Üzenem Pap Szili Pityuliknak: "Nem akarásnak nyögés a vége".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!