Az EU csak magára vethet a menekültválság újabb fellángolása miatt

2020. március 11. 08:41

A látszat ellenére Brüsszel valójában Orbán és Salvini menekültpolitikáját követi.

2020. március 11. 08:41
Pap Szilárd István
Mérce

„Viszont ha konkrétan mindenki előre látta ezt, akkor felmerül, vajon az EU miért nem készült fel erre a helyzetre? Ha tudvalevő volt, hogy Erdogan egyszer csak útnak indít egy adag menekültet, hogy kikényszerítsen valamit Brüsszelből, akkor utóbbi miért nem tett valamit azért, hogy ne álljon újra  elő a 2015-öshöz hasonló helyzet?

A válasz pedig az, amit ugyancsak 2015 óta mondunk: hiába tüntette fel magát az Unió az emberségesség harcosának és szólt be a magyar határkerítés miatt, az EU valójában Orbán és Salvini menekültpolitikáját követi. A menedékkérelem gyakorlati ellehetetlenítése minél több akadály létrehozásával és az Európa Erőd határainak megerősítése – igazából ebben a receptben semmilyen egyet nem értés nem tapasztalható az Unión belül, a szimulált ellentéteket leszámítva.

Bármi, ami a határok megerősítésén túlmenő közös cselekvés lett volna, arra az Unió és tagállamai teljesen képtelennek bizonyultak. Az elosztási kvótákról már évek óta nincs komolyan szó, csak mint mumus bukkan még fel néha a menekültellenes politikusok beszédeiben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. március 11. 19:35
Nocsak!
puszika
2020. március 11. 18:49
Kisfiam! Talán Juncker elvtársat meg Merkel kancellárt kellene megkérdezned. Amúgy a józan ész meg a te eszed között éppen az a különbség......igen igen a józanság!! Az nálad talán születésed óta hiánycikk!!!
Esvány
2020. március 11. 17:32
"hiába tüntette fel magát az Unió az emberségesség harcosának és szólt be a magyar határkerítés miatt, az EU valójában Orbán és Salvini menekültpolitikáját követi. A menedékkérelem gyakorlati ellehetetlenítése minél több akadály létrehozásával és az Európa Erőd határainak megerősítése" Ez a barom még mindig itt tart, hogy a világ összes vademberének és tekergőjének a beengedése lenne a humánum és az emberség netovábbja? Vagy az elmebaj a Mércénél felvételi követelmény?
civis72
2020. március 11. 16:17
Orbán azt is mondta , hogy rossz ötlet a törökökre bízni az EU védelmét ...de a lipsik akkor is okosabbak voltak és lehuhogták...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!