A hisztikirály panaszai

2020. június 24. 07:19

A folyamat, hogy ezt megcsináljuk, folyamatban van – avatta be a közt a baloldali városháza rejtelmeibe minapi nyilatkozatában a momentumos Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes.

2020. június 24. 07:19
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„Legyünk pontosak: okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes. A budapesti olimpiarendezés meghiúsítását már teljesítő, a parlamentbe jutást egyelőre elbukó pártocska politikusa a Lánchíd felújítása körüli viták kapcsán találta fején (ismét) a szöget.

A tettvágy persze főnökében, az inkább baloldali–ellenzéki aktivistaként, mintsem a nemzet fővárosának gondos gazdájaként viselkedő Karácsony Gergelyben sem buzog, a kommunikációs stratégia azonban egyre kiforrottabb. Sőt, ismerjük el: elkészült. Olyannyira, hogy immár négy pontban foglalta össze Gál J. Zoltán főtanácsadó és csapata, tegnap ki is került a Facebookra.

Bár eddig erről nem volt szó, most már ott tartanak Karácsonyék, hogy a »főváros hónapok óta dolgozik a Lánchíd felújításán, hamarosan kiírjuk az erre vonatkozó közbeszerzést«. Nocsak, nocsak! A kormány hetek, hónapok óta kéri ezt, mondván, így legalább tisztában lenne mindenki a pontos költségekkel, lehetne tudni azt is, milyen ajánlatok érkeznek a munkálatokra. Eddig azonban csak kuncsorgásra, Budapest-adózásra meg vádaskodásra futotta – e szokásával továbbra sem hagyott fel a langaléta biciklis. A hétvégén a flaszteren is üzent a kormánynak, majd az éjjel – állítólag komoly összegért – eltakaríttatta az útra fújt firkálmányt.

Bicskanyitogatóbb ugyanakkor a közösségi médiás röpirat első pontja: az előző városvezetésnek kilenc éve volt a rekonstrukcióra, most mégis a nyolc hónapja dolgozó új vezetést támadják.

Ezt a demagóg sületlenséget is érdemes tisztába tenni, mielőtt elterjedne! Tarlós István 2010-ben egy nyakig eladósodott Budapestet kapott örökül, amelyet elakadt beruházások, korrupciós botrányok és elaggott közlekedési eszközpark terhelt. Nem túlzás: akkoriban a főváros szinte élhetetlen volt, a közterek elhagyagoltak, az utcák kátyúsak, a buszok vénséges vének. Ez volt a Demszky-hagyaték.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2020. június 26. 13:23
Mi a lóbánatos túró az, hogy "részvételiségért felelős helyettes"????
Mr Diener Mann
2020. június 25. 17:15
Hagyaték? Hát akkor említsék meg, hogy uniós pénzből mire mennyit költöttek Tarlós idején, amit elődje nem kapott.
zakar zoltán béla
2020. június 24. 12:10
Kerpel nagyon buta, de jól leplezi? Nem, még az sem tudja!
1istvan
2020. június 24. 11:36
...köre is, hogy mi a feladat. Mert gondolom azt ők se hitték, hogy a híd javítása elkészült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!