Az otthoni munkavégzés hasznot hajt a cégeknek

2020. december 26. 14:20

A dolgozókat mikor kompenzáljuk?

2020. december 26. 14:20
Pap Szilárd István
Mérce

„A legnagyobb probléma – ahogy arra Balczer Balázs munkajogász a Mércén nemrégiben rámutatott – a távmunka fogalma a magyar jogban nem egyenlő a home office fogalmával, csak egy szűkebb réteget érint, akiknek a munkavégzési helye állandó jelleggel eltér a munkáltató telephelyétől. Ezzel szemben az ideiglenesen/időszakosan otthonról dolgozók jogi szempontból nem tartoznak a távmunka körébe, így ők még ennek a kis kompenzációnak a lehetőségétől is elesnek.

Márpedig a home office-ozók többsége ez utóbbi csoportba tartozik. Őket a törvények szinte semmilyen módon nem védik, de a veszélyhelyzet idejére a jobban szabályozott távmunka sok garanciáját is kiiktatta a kormány.

A másik azonnal bevezethető intézkedés a »lekapcsolódáshoz való jog« (angolul: right to disconnect) intézményesítése lenne. A Franciaországban már 2017 eleje óta érvényben lévő jog szerint a dolgozók nem kötelezhetők – informálisan sem – arra, hogy munkaidőn kívül munkahelyi emaileket olvassanak, céges hívásokra válaszoljanak, é.í.t.

Néhány kivételtől (a már említett francia példa mellett Olaszország és Németország) eltekintve ez az intézmény az EU nagy részén sem létezik. Az Európai Parlament munkaügyi bizottsága december 2-án fogadott el egy jogilag nem kötelező érvényű határozatot, amely felszólítja az Európai Bizottságot, dolgozzon ki új szabályozásokat, amelyek garantálják a lekapcsolódáshoz való jogot.

A határozatról 2021 januárban szavazhat az EP plénuma, és még hosszú évekbe telhet, amíg kötelező érvényű jogszabály születik belőle, úgyhogy nemzetállami szinten is érdemes küzdeni e jog garantálásáért. Annál is inkább, mert ez a munkavállalók olyan védelme, amely az államnak egy fillérébe se kerül, csupán a cégeket korlátozza a dolgozóik szabadidejének kisajátításában.

2021 már erősen a rákövetkező év országgyűlési választásának jegyében fog zajlani, szóval ha ebben az időszakban nem sikerül ilyen engedményeket kiharcolni a radikálisan nagyvállalatbarát és dolgozóellenes Fidesztől, akkor soha.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 27. 17:32
"Ráadásul otthon gondoskodnod kell a saját étkezésedröl" Azt így is, úgy is kell. Munkahelyen nem adnak reggelit és vacsorát. S az ebéd is drágább, tehát még spórol is az otthon étkező.
Berecskereki
2020. december 26. 21:34
A linkel nem jön be a cikk. A keresőbe be kell írni ,,Munkaidő után emailt sem kell már olvasni Franciaországban,, és így be lehet hívni.
Berecskereki
2020. december 26. 21:32
A szerző annyit ért a témához, mint tyúk az ÁBC-hez. Összekeveri a túlmunkát, az otthon végzendő munkával, az ügyelettel, stb. Franciaországot hozza példának. Akkor nézzük! ,, Munkaidő után emailt sem kell már olvasni Franciaországban A francia kormány az elmúlt években átfogó munkaerő-piaci reformokat vezetett be, melyeknek egyik, kivételesen a munkavállalók számára kedvező eleme 2017. január 1. napjával lépett hatályba. A reformok lényege egyebekben a munkaerőpiac liberalizálása volt, mely általában mindenhol a munkaerő napi és heti terhelhetőségének a növelését, a munkáért járó díjazás csökkentését, illetve a felmondással szembeni védelem visszavételét jelenti.,, https://www.hrportal.hu/hr/munkaido-utan-emailt-sem-kell-mar-olvasni-franciaorszagban-20170109.html
Box Hill
2020. december 26. 19:59
Akkor kompenzálják, hogyha a szakszervezetek ezt felveszik követeléseik közé. (az ún. ambit claim-be)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!