Nettó agymosásról szólnak ma a filmek

2021. január 26. 12:43

Kvóták szerint kell feketéknek, melegeknek, bevándorlóknak, transzoknak, nonbinárisoknak, unikornisoknak szerepelniük.

2021. január 26. 12:43
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

„Az utóbbi néhány évben azonban tényleg semmiről nem szólnak már a filmek, csak és kizárólag a vélt vagy valós kisebbségek iránti érzékenyítésről, a társadalmi igazságosságért való küzdelemről, az ehhez kapcsolódó morális parancsolatok sulykolásáról. A nettó agymosásról. Hollywood-ról régóta mondják, hogy nem szórakoztat, hanem programoz; mára ez száz százalékban így is van. Műfajoktól teljesen függetlenül. Most már nem csak elvárások, hanem írott szabályok döntik el, milyen kötelező kvóták szerint kell a filmekben feketéknek, muszlimoknak, melegeknek, bevándorlóknak, mozgássérülteknek, nőknek, transzoknak, nonbinárisoknak, unikornisoknak, stb. szerepelniük. Az egész egy nagy erényfitogtatás lett – az indoktrináció mellett.

(...)

A Rendőrakadémiában is van számos néger szereplő. Néger nő is. Kövér néger nő is. De Hooks hadnaggyal kapcsolatban nem az a végső mondás, sem az arcunkba tolva, sem sunyin és alattomoson belesulykolva a nézőbe, hogy ő így csodálatos, ahogy van, kövéren, lomhán, a feladatok teljesítésére képtelenül, de hát el kell fogadnunk, mert ez ő maga, és ha nem fogadjuk el, akkor rasszisták, hímsoviniszták, dagadtfóbok vagyunk… hanem Hooks hadnagy is erőfeszítéseket tesz, melózik, és végül sikerül neki is átmásznia a téglafalon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
victor2
2021. január 26. 17:59
bbjnick szerint "az utóbbi évek Oscar-díjas filmjei kivétel nélkül ideológiai érzékenyítő filmek voltak: Élősködők (koreaiak), Zöld könyv (feketék), A víz érintése (egy nő és egy szubhumán lény szerelme), Holdfény (feketék), Spotlight (katolikus pedofil papok leleplezése)" Miképpen az összes alkotás esetében, a film esetében is az az első kérdés, hogy művészi szempontból milyen minőséget képvisel, nyújt-e katartikus élményt? Ha az általad felsorolt felsorolt filmek magas minőséget képviselnek és katartikus élményt nyújtanak, akkor a lehető legjobb volt a témaválasztásuk. Az Élősködők koreai film, s ha - mint vélelmezed - a koreaiak iránt érzékenyített, akkor az összes nem amerikai Oscar-díjas film az adott gyártó ország és nemzete iránt érzékenyít. Ezzel együtt az Élősködők éppenséggel a film címének megfelelően mutatja be a koreai családot: élősködő családnak. Úgy érted, hogy a film az élősködő koreaiak iránt érzékenyít?
Mr. Sarah Kaufmann
2021. január 26. 17:22
Az unikornisok élete is számít! Ma már lehet mesterséges porcokat növeszteni, de akár szarv-implantátumokkal is lehetne támogatni ezeket az embereket identitásuk őszinte megélésében.
Mr.Woof
2021. január 26. 16:25
Én már főleg netflixezek Nekem semmi bajom nincs azzal, hogy felbukkan egy meleg/fekete karakter. Tudjátok miért? Mert teljesen természetes. Ilyen emberek is élnek köztünk, miért kellene elbújtatni őket?
Vakfolt
2021. január 26. 16:13
Rendőrakadémia, mint mondanivaló. És tényleg itt tartunk. Sírok bazmeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!