Orbán veszíteni akar

2021. február 23. 15:46

Orbán már mondta, hogy egyszer kell nyerni, de nagyon.

2021. február 23. 15:46
Révész Sándor
hvg.hu

„Orbán Viktor ráutaló magatartása arra utal rá, hogy el akarja veszíteni a jövő évi választásokat. Nem biztos, hogy sikerül neki, az sem biztos, hogy tényleg ezt akarja, de lehet így értelmezni, amit tesz, és ez az értelmezés egyáltalán nem áll ellentétben az ő féktelen, morál és közérdek által soha nem korlátozott hatalomvágyával. Jókor kell nyerni és jókor veszíteni.

Ez az alapja Orbán hatalompolitikai credojának (másmilyen nincs neki). Ezért mondta egykoron, hogy egyszer kell nyerni, de nagyon, és ezért árulta el egy nyilvánosságra került bizalmas beszélgetés során, hogy ő egyáltalán nem akarta megnyerni a 2006-os választásokat.

Ha 2006-ban lehetett számítani arra, hogy a kétpárti koalíciót, hosszú közös kormányzati múlttal a hátuk mögött szétvetik majd a feszültségek, akkor sokszorosan lehet számítani erre ennek a mostani, az MSZP-től a Jobbikig terjedő, sokkal többszínű, múlt nélküli, botcsinálta koalíció esetében”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. február 24. 11:58
Én ezen egyáltalán nem csodálkoznék! Ennyi buta, rosszakaratú, hazáját baksisért eladó hüje, (ly) akivel nap, mint nap fel kell vegye a küzdelmet, ez egyszerűen fárasztó. Én ha nap, mint nap Vadaira kellene nézzek, Szabó Tímea rikácsolását kellene hallgatnom, és mérhetetlen ostoba Korozs egészségügyi szakértését olvasnám, hallanám, világgá futnék. Amikor exponenciálisan emelkedik a fertőzöttek száma Magyarországon, akkor arra a bizottsági felvetésre kellene válaszolnom, hogy miért olyan a magyar határzár, feladnám. Nekem van egy érzésem, ezek ki akarják írtani a magyarokat, ennél még a Leonyid Iljics Brezsnyev elvtársról elnevezett pangási időszak is egy üde, pezsgő lelkületű és gazdaságilag menőbb időszak volt....
nyugalom
2021. február 24. 11:37
A zsidósag szemete az ujsagiras szegyene!
koronaszepe
2021. február 24. 10:15
Politikai értelemben jót tenne Orbánnak 4 év ellenzékben, ez teljesen nyilvánvaló, de ennél azért kicsit bonyolultabb a helyzet. Az a 4 év sok tekintetben akár végzetes is lehetne az Orbán által kiépített pénzügyi háttér számára, ami tulajdonképpen Orbán és a családja maga. Ezt nem kockáztathatja meg.
tolan
2021. február 24. 08:36
Révész sosem volt normális! A zagyvaságra most rátett egy lapát zagyvaságot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!