Megengedhetetlen, hogy ne tartsam a kapcsolatot a kormánnyal

2021. március 18. 09:16

Úgy nem lehet város vezetni, hogy csak a politikai szimpátiára alapozok és a város működése érdekében sem fordulok olyanokhoz, akik tőlem eltérően gondolkodnak. Interjú.

2021. március 18. 09:16
Szőke Zoltán
Jelen

Milyen célokkal vette át Tiszavasvárit jobbikos elődjétől 2018-ban?

Arra gondoltam, hogy a várost teljesen újra kell építeni. Azokat a falakat, amelyeket az előző városvezetés Tiszavasvári köré épített, le kell bontani. Politikai értelemben és a környező településekkel való kapcsolattartás vonatkozásában is. Sokan féltek 2018-ban, hogy elindul majd egy tisztogatás, de nem ez volt az elsődleges szempont. Első körben azokat az embereket térképeztem fel, akik a közvetlen munkatársaim lehetnek, jegyzőként, osztályvezetőként, intézményvezetőként. Nem a politikai beállítottságuk érdekelt, hanem az, hogy akarják-e Tiszavasvári szekerét húzni.

Könnyű dolga volt? Régóta részt vesz az önkormányzat munkájában, ismeri a szereplőket.

Az ember azt gondolja, ismer valakit, illetve ismeri az önkormányzat működését. És nem. Amit a képviselők látnak egy önkormányzat működéséből, az a jéghegy csúcsa. A valóság itt van bent. Amikor közvetlenül a munkatársaktól szerzünk információt, amikor adott pillanatban rögtön belelátunk a jogszabályokba, és még inkább személyes kontaktusba kerülünk a lakossággal. Képviselőként nincs akkora rálátásunk a város egészére.

Mit ért azon, hogy le kell bontani a falat, amit az előző városvezetés épített a város köré?

Mindenkivel megszakította a kapcsolatot. Amikor valaki egy választás után egy város működését politikai szintre emeli, és azt mondja, hogy egy települést kinevez a pártja fővárosának (Vona Gábor, a Jobbik egykori elnöke nevezte a Jobbik fővárosának Tiszavasvárit a 2010-es önkormányzati választások után – a szerk.), akkor azzal elhelyezi egy térképen, aminek jelentése van. Úgy nem lehet város vezetni, hogy csak a politikai szimpátiára alapozok és a város működése érdekében sem fordulok olyanokhoz, akik tőlem eltérően gondolkodnak. 2010-ben lett egy fideszes kormány és egy jobbikos városvezetés.

Megengedhetetlen, hogy ne tartsam a kapcsolatot a kormánnyal, a helyi képviselővel, vagy a szomszéd település tőlem eltérő politikai szemléletű vezetőjével. Szoros együttműködésre van szükség. Csak egyetlen példa: Tiszavasvári felkerült a turisztikai térképre, miután belátható időn belül egy 50 szobás gyógyszálló épül. Fontos, hogy a környező településekkel, Tiszadobbal, Tiszalökkel és Tiszadadával kiépüljenek olyan kapcsolatot, amelyek ennek kapcsán is erősítik egymást.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!