Ennek meglesz a böjtje!

2021. március 27. 19:55

Sajnos az emberek elfelejtik, hogy mekkora szar van ebben az országban! (Interjú)

2021. március 27. 19:55
Zacher Gábor
Index

„Tele a rakpart, az emberek harmada maszk nélkül. Ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet – kezdte feldúltan az Index megkeresésére Zacher Gábor. A hatvani kórház főorvosa szerint az emberek látszólag azt hiszik, minden rendben.

Egyáltalán nincs minden rendben! Az a legnagyobb probléma, hogy erről a betegségről még mindig nincsenek konkrét információik az embereknek. Nem látják a kórházakban zajló óriási küzdelmet. És erre nem a szenzációhajhászás miatt lenne szükség, hanem egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek, és hogyan küzdünk mi az életükért.

Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet – mondta a főorvos, hozzátéve: a fiatalok pláne nem látják, hogy nagy a baj. Zacher Gábor szerint a rakparton bandázók hetven százaléka életerős fiatal volt szombat délután.

A budapesti látkép szerint a fiataloknak csak az nem jut eszükbe, hogy a jövő héten lehet, hogy a második emeletre sem tudnak majd felsétálni.

A hatvani kórházban – ahol csupán 130 ágy áll a koronavírusos betegek rendelkezésére – is ápolunk 1993-as, 1997-es és 2001-es születésű koronavírusos beteget.

Látniuk kellene az embereknek, hogy mit élnek át! – mondta Zacher Gábor.

A főorvos hozzátette: közeleg a húsvét, itt a jó idő, az emberek megint megindulnak majd, kirándulnak, rokont látogatnak, jönnek-mennek. Mindez Zacher Gábor szerint iszonyú felelőtlen, mint fogalmazott, »Sajnos az emberek elfelejtik, hogy mekkora szar van ebben az országban!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2021. március 28. 19:43
ez az összeférhetetlen kopasz nem volt ilyen kritikus, amíg VIP fizetése volt a Honvéd Kórházban, de mivel egy kolléga sem tudott és akart vele együttműködni, elküldték. VIP fizetés és státusz nélkül azóta kibújt belőle a kritikus véna.
zara
2021. március 28. 19:24
lófasz... 1. ennyi félelempropaganda egy országban sincs... 2. a maszknak elhanyagolható a hatékonysága minden tanulmány szerint... 3. azokban az országokban ahol nem volt vagy kevesebb volt a korlátozás nem rosszabb a helyet... fejezzétek be a félelemhisztit... A February 2021 review by the European CDC found no significant evidence supporting the effectiveness of non-medical and medical face masks in the community. Furthermore, the European CDC advised against the use of FFP2/N95 respirators by the general public. https://swprs.org/face-masks-evidence/
az ember
2021. március 28. 17:12
Nem kellene ezt a buzit szemlézni. Mindig csak a hangját akarja hallatni, a járvány után gondolom vetkőzni fog.
Krupp Skya
2021. március 28. 16:29
"Az emberek elfelejtik hogy mekkora a szar..." Dehogy felejtik, Karácsonyt pontosan ezért választották meg, hogy mindig ott lebegjen előttük hogy mekkora a szar, ezért választották a legnagyobbat, jobbat nem, is választhattak volna. Így most van két figyelmeztető jelzés a Demoklész kardja és Karácsony demokrata szarja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!