Oltásom története

2021. április 17. 16:46

A 13. kerületben lakom, ahol csak a baloldal szokott nyerni, biztos voltam benne, hogy a DK-s és a szoci agymosás sikeres volt, és így rövid idő múltán én is védett lehetek.

2021. április 17. 16:46
null
Apáti Bence
Origo

„Most, hogy egyre másra hullanak ki a baloldali politikusok szekrényeiből az oltásellenes címkével ellátott csontvázak, én is szeretném elmondani oltakozásom rövid, ám tanulságos történetét.

A regisztrációt nem siettem el, tekintve, hogy nagyon úgy tűnt, hogy korom (40), egészségi állapotom (szinte kitűnő) és Brüsszel tökéletesen elbaltázott vakcinabeszerzése miatt csak valamikor novemberben kerülhetek sorra. Azonban a család aggódásra hajlamos része komolyan elkezdett lobbizni a regisztrálásom érdekében, én pedig hajlamos vagyok a szelíd barátnői és anyai terror... pardon, nyomás előtt fejet hajtani, így a kilátástalannak tűnő jövő ellenére mégiscsak ellátogattam a kormányzati oldalra. Nagyjából 30 másodperc alatt végeztem is a dologgal, majd hátradőltem, és a csak a vesztesekre jellemző nyugalommal vártam 2021 novemberét. Esetleg októberét.

Azonban március közepe/vége táján egyre-másra jöttek a hírek a korombeli ismerősökről és ismert emberekről, hogy sikerült oltakozniuk, úgyhogy én is felvettem a kapcsolatot a háziorvosommal, és jeleztem neki, hogy ha akad olyan idősebb, a baloldali propaganda miatt elbizonytalanodott polgártársam – na jó, nem éppen így fogalmaztam –, aki visszautasította az egyik kiváló keleti vakcinát, én szívesen oltakoznék helyette. Tekintve, hogy 8 éves korom óta a 13. kerületben lakom, ahol csak a baloldal szokott nyerni – emiatt a jobboldali ember szinte csak kalandvágyból jár el szavazni –, biztos voltam benne, hogy a DK-s és a szoci agymosás sikeres volt, és így rövid idő múltán én is védett lehetek.

Természetesen így is lett, két nap múlva már csörgött is a telefonom, és a háziorvosom kedves asszisztense közölte is a jó hírt; egy hét múlva, április 12-én 14.30-kor bemehetek a Honvéd Kórházba; Szputnyikot kapok.

Mióta ez a rohadt vírus van, kórosan hipochonder lettem, ami praktikusan azt jelenti, hogy több mint egy éve maszk nélkül ki sem teszem a lábam a lakásból, az Operettszínházban – balett-teremben, igazgatósági üléseken, munkamegbeszéléseken – tehát mindenhol hordom, ahol csak lehet, kezet mosok, fertőtlenítek, és még csak egy félillegális buliban sem voltam.”

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. április 19. 11:37
propaganda... Chile still recorded an average of 377 new infections per one million of population on Thursday despite having given out 67 vaccine doses per 100 people https://www.zerohedge.com/covid-19/where-covid-cases-are-growing-fastest
RPéter10
2021. április 18. 22:24
javítás Echo TV= HírTv
RPéter10
2021. április 18. 22:01
Kedves Apáti Bence. 1974ben költöztünk családommal a 13ik kerületben. Ebben az évben töltöm be az 50edik életévemet. Januárban jelentkeztem oltakozni. (olyan keveset jártam a háziorvoshoz ,h amikor a korábbi háziorvosom nyugdíjba vonult a praxist átvevő orvossal egy jogosítvány hosszabbításnál találkoztam először) Április 1én kaptam először értesítést,h a háziorvos 50-50 db Astrát és Szputynyik oltóanyagot tud kínálni 300 emailben kiértesítettnek. Másnap reggel 9kor már nem volt belőle egy se. Április 13án telefonáltam a háziorvosomnak, mert a környezetemben már nálam jóval fiatalabbakat is beoltottak, akik semmilyen (alap/krónikus)betegséggel nem rendelkeztek. Amikor példákat is mondtam, a doktornő válasza a következő volt:" Higgye el mi sem malmozunk. Akkor oda kell menni" Ekkor eldöntöttem,h háziorvost váltok. Az új háziorvosasszony és segítségei elkezdték intézni az átvételemet, és értesítettek,h körülbelül mikor leszek bent az oltási listájukban. A mai nap folyamán kaptam egy kérdőívet a régebbi háziorvosomtól (akitől eljöttem az arrogáns stílusa miatt) ,h melyik oltóanyagokat fogadnám el. Én semelyik párthoz v annak holdudvarához nem tartozom, nem tartoztam soha. Lehet,h ez a baj? üdvözlettel Ui: A kóros hipochondria az Echo TV-s szereplésekre úgy látom nem terjed ki. :):)
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. április 18. 14:27
Miközben a baloldalon új lendületet vett az oltásellenes kampány. A bolgár tehén az ATV műsorában megkérdőjelezte és letagadta az oltások hatékonyságát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!