A keresztények elleni népirtásra buzdít a Magyar Ateista Társaság

2021. május 13. 15:44

Nyílt levél a Facebook közép- és kelet-európai politikai igazgatója részére.

2021. május 13. 15:44
Azbej Tristan
Facebook

Helyreigazítás:

A mandiner.hu online hírportálon 2021. május 13-án „A keresztények elleni népirtásra buzdít a Magyar Ateista Társaság” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a keresztények elleni népirtásra buzdít a Magyar Ateista Társaság.

„NYÍLT LEVÉL Cseh Gabriella Zsófia, a Facebook közép- és kelet-európai politikai igazgatója részére

Tisztelt Igazgató Asszony!

Sajnálattal szembesülhetünk azzal, hogy az utóbbi hetekben egyre növekszik a vallási és etnikai alapú gyűlöletet szító tartalmak mennyisége a Facebookon. Különösen igaz ez a keresztényellenes tartalmakra, amelyek ellen a fellépést a Facebook platformja elmulasztja, az erre vonatkozó jelzéseket figyelmen kívül hagyja, azokat nem tartja a közösségi alapelveikkel ellentétesnek.

Tiltakozom az ellen a kettős mérce ellen, amivel a Facebook a keresztényellenesség jelenségével szemben viszonyul

A Magyar Ateista Társaság hivatalos közösségeként működő Ateizmus nevű Facebook-csoport 2021. április 21-én közzétett nyilvános bejegyzésének (link a nyílt levél alján ) hozzászólásai között több olyan keresztényellenes megnyilvánulás található, amelyek

a világban zajló keresztényüldözés halálos áldozataiból gúnyt űznek,

valamint támogatják a keresztények ellen irányuló népirtást,

sőt kifejezetten ilyen cselekvésre buzdítanak.

Ezek a hozzászólások azt követően sem kerültek eltávolításra, hogy jelentették azokat az Önök számára. Azzal utasították el a keresetet, hogy ezek a megnyilvánulások nem sértik a közösségi alapelveiket.

Ideje felülvizsgálniuk a közösségi alapelveiket Ugyanis a különböző társadalmi csoportokkal szembeni uszításnak és a népirtás helyeslésének sehol sincs helye, így a Facebookon sem. A fent említett megnyilvánulások összeegyeztethetetlenek az emberi méltóság és a vallásszabadság alapelveivel. Az emberi méltóságéval, amely a keresztény embereket ugyanúgy megilleti, mint bárki mást.

A Facebook közép- és kelet-európai politikai igazgatójaként az Ön erkölcsi felelőssége az, hogy a Facebook magyar nyelvű felületein ne maradhassanak következmények nélkül az ilyen szélsőségesen gyűlöletkeltő megjegyzések.

Magyarország olyan ország, ahol kiállunk a vallásszabadság alapértékei és az emberi jogok tiszteletben tartása mellett, valamint az üldözött keresztények és más vallási közösség ellen irányuló támadások ellen. A magyar kormány elkötelezett amellett, hogy Magyarországon mindenki szabadon gyakorolhassa vallását, anélkül, hogy hátrányos megkülönböztetést vagy a fenyegetést kelljen elszenvednie.

Kérem, juttassa érvényre ennek tiszteletben tartását a Facebook berkein belül is! Magyarországon a törvény mindenkire vonatkozik, és senki sem állhat a törvény felett, még a Facebook sem.

Ennek jegyében arra kérem: vizsgálja ki a fent említett esetet, és tegyen precedens értékű lépéseket annak érdekében, hogy az emberi méltósághoz és a vallásszabadsághoz fűződő alapjogok következetesen érvényesüljenek a Facebookon. Ne engedjék, hogy a keresztényellenes uszítás lehessen felületükön az utolsó tolerált társadalmi kirekesztés

Üdvözlettel:

Azbej Tristan

államtitkár

Budapest, 2021. május 13.

https://www.facebook.com/groups/ateizmus/permalink/4517347124949240”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gassolo
2022. március 21. 15:08
Valahogy még nem került ki, hogy bizony elbukta a sajtópert a Mandiner ezzel a cikkel kapcsolatban, kiderült, hogy hazudtak a Magyar Ateista Társaságról.
Flagellator1974
2021. május 14. 06:34
Ehun e: file:///C:/Users/Viktor/AppData/Local/Temp/MicrosoftEdgeDownloads/ce68c990-5784-4ce4-9e47-4dee5f3d1998/A%20konferencia%20felsz%C3%B3lal%C3%B3inak%20bemutatkoz%C3%B3i.pdf
dglaj
2021. május 13. 23:32
Tisztelt AZBEJ TRISTAN köszönjük a cikket, itt az ideje szólni e miatt...
Lauder Stenonis..
2021. május 13. 21:37
Az a vicces, hogy abban a facebook csoportban, már ez a levél is röhej tárgya. Nem mellékesen a kínai komcsik üldözik a keresztényeket. Valahogy mégis a kínai komcsik seggét nyalja a fidesz. Ott nem kellene egy kicsit védeni a keresztényeket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!