A 3300 milliárdos gigahitelt bezzeg siratta

2021. június 15. 09:37

A baloldal mindig valami külső hatalom kegyeiért akarja kiszolgáltatni az országot.

2021. június 15. 09:37
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„A főpolgármester szerint a Fudan egyetem campusát az eladósodás elkerülése végett nem szabad megépíteni, míg néhány hete még a kormány által le nem hívott 3300 milliárdnyi uniós hitel felvétele mellett kampányolt. Az ellenzék ezügyben is ki tudta fejteni, hogy ők a nyugatot választják a kelettel szemben.

A baloldal mindig valami külső hatalom kegyeiért akarja kiszolgáltatni az országot. Most éppen nyugatra, míg az elmúlt 100 évben inkább keletre. A polgári oldal kizárólag a magyar érdekeket szolgálja nyugaton is és keleten is. A jobboldaliak azért állnak értetlenül az aktív baloldali »gazdakeresés« előtt, mert Magyarország érdekeivel mindig ellentétes volt, ha nem mi gyakoroltuk a hatalmat magunk felett.

Itt fel is oldanám a félreértést. Az internacionalist baloldalt valójában hidegen hagyják Magyarország érdekei. Idegen hatalmaknak kiárulni a hazát mindig kifizetődő annak a szűk, áruló rétegnek, akik ezt megteszik és nekik csak az egyéni haszon számít.

Karácsony örömmel adósította volna el azzal a közös 3300 milliárdnyi uniós hitellel az országot, amelynél kezesként kell majd helytállnunk azon déli országokért, akik már most megjósolhatóan nem fogják tudni visszafizetni a felvett hitelüket. Ez a közös felvétel olyan rafinált feltételű és gigantikus volumenű, hogy ténylegesen eladósíthatja a kontinenst a nyugati tőkének a következő évszázadokra.

Lehetne egy kicsit következetesebb a főpolgármester kommunikációja, de már megszoktuk Gál J. Zoltántól, hogy egész szellemesen tudja égetni saját főnökét anélkül, hogy annak feltűnne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2021. június 16. 13:26
Na látod, tud te ha akarsz. Az egész érveléssel, csak az a baj, hogy egy egyetemet tisztán anyagi szempontból nézel. Pont az ami a legkevésbé számít. Ha ide jön a világ 30-40-iknek elismert egyeteme, az igaz,hogy a másik magyar (most nem jegyzett, hogy finom legyek) egyetemről elvisz embereket, de csak azt aki ott többet tud letenni mint a mostani nihilben. Ez jó? Jó. A többi egyetemet is elkezdi felfelé húzni. Mivel nem Magyarországon jegyzett egyetemről van szó, így külföldről be hoz oktatókat kutatókat. Ez jó? Jó. Nem a karom tovább ragozni, de a lényeg, hogy egy egyetemen a kialakuló kapcsolatok, kapcsolatrendszerek a leghasznosabbak. A megszerezhető tudás másodlagos, ma már bárki bárhová elmehet azt megszerezni. Az értékét (piaci) az határozza meg, hogy hol adták ki a diplomát. És milyen kapcsolatokat hoz vele. Na ezt akarod Ft-ban kifejezni? Akkor azt mond meg mennyibe a kerül az az idő amíg egy magyar egyetem eljut a Fudan szintjére (kiadott diploma értéke). És ne felejtsük el, bár nekem sem tetszik, de a jövőt az a távol kelet, jelenleg az fejlődik, ők lesznek a következő 100 év meghatározói, közben felkészül Európa, mert majd ( mikor a távol kelet liberalizálódik és hanyatlásnak indul) mi következünk, bár lehet, hogy USA beelőz. A demokrácia, meg Európa jövője lózungokat hagyjuk. Az emberek jól akarnak élni, nem érdekli egyik sem őket. Csak azokat akik nem képesek önálló életre. Ja, a zavarosban pedig mindig spekulánsok (Soros) és a komcsik-libsik szoktak halászni.
amca
2021. június 15. 17:46
Ezek az anyjukra is vennének fel jelzáloghitelt. Fizesse vissza más. Elindulunk cohnbéla után.Bécs,mjd Djugaswili,majd nyakkendő,majd megdöglés. Elindulnak Rosenberg után,.Kazahsztánba.. Majd megpusztulás..
Magyarok Pásztora
2021. június 15. 14:14
Ezek az ellenzéki moslékosok a muszkavezetők és a '18/19-es, '45-ös, '56-os, '90-es hazaárulók leszármazottai.
egripeti77
2021. június 15. 14:00
Sajnos meg kell állapítani, hogy nem "divat" a patriotizmus, nincs is kellőképp propagálva sem kormányzati szinten, sem az oktatásban, médiában. Többet nyom a latba egy szimpatikus mosoly vagy nyúlánk termet, mint a szakértelem és hazafias gondolkodás. Ehhez a trendhez igazodni kell. Egy görögnek vagy szerbnek elképzelhetetlen lenne az, ami itt megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!