A Jobbik elnöke elárulta, hogy igazából mit gondol a meleg férfiakról

2021. szeptember 28. 20:47

Ha egy férfi ágyba bújik egy másik férfival, attól ő nem lesz nő. Emberi méltóságához tartozik, hogy így is kezeljék. Jakab Péter ezt a méltóságát vitatja el az idétlen, alsótagozatos viktóriázással.

2021. szeptember 28. 20:47
null
Hont András
Hont András
Facebook

„A múlt heti, illetve a múlt héten nyilvánosságra került jobbikos megnyilvánulásokról (viktóriázás, karlendítés) általam mondottakra azóta többen is hivatkoztak (TGM, Bauer Tamás vagy éppen a Magyar Nemzet), ám én a jelenségnek csak az egyik megítéléséről beszéltem (ti. elfogadhatatlan), az egész kérdés ennél összetettebb, a véleményem pedig árnyaltabb. Szükségesnek tűnik tehát részletesebben kifejteni – még az előválasztás eredményének ismerete előtt.

Nem szeretem azt a világot, és szerintem élhetetlen az a világ, amelyben nem vezet út az embertelenségből az emberségbe. Így az „aki náci, az is marad”, vagy a „kommunistából kutyából nem lesz nemzeti szalonna” típusú kinyilatkoztatásokkal nem tudok mit kezdeni. Pontosabban azt tudom kezdeni, hogy ezek elsősorban a kinyilatkozókról árulnak el sokat. Ők szilárd belső meggyőződés híján ilyen közhelyekbe kapaszkodva akarják bizonygatni, hogy a Jó oldalon állnak, a különbek közé tartoznak, míg velük szemben ott vannak a menthetetlen elvetemültek. Ettől én idegenkedem, és veszélyesnek tartom. Ez a garancia arra, hogy világnézeti zárványok jöjjenek létre, és az abban élők ne is értsék a rajtuk kívülállókat, zavaros és szélsőséges figuráknak tartsanak mindenkit, aki megkérdőjelezi a számukra egyértelmű igazságokat, nem fogadja el csoporttekintélyeiket. Ezekben a zárványokban létezők lassan leszoknak a kritikai gondolkodásról, a jelenségek elfogulatlan vizsgálatára való törekvésről, dogmatikussá válnak, és egyre gyakrabban fognak hibázni. Minél nagyobb egy-egy ilyen csoport befolyása, annál nagyobb a hiba következménye.

Ilyesmit láttunk a járványkezeléssel kapcsolatban, de igaz ez az egykori, szélsőséges jobbikosokhoz, sőt a Fideszhez 2006-10. között utat találó fiatalokhoz való viszonyulásban is. Róluk pontosan ugyanazt gondolom, amit Tamás Gáspár Miklós írt a kétezres évek közepén a »Szegény náci gyermekeink« című sodró erejű esszéjében. A Nagy Generáció és néhány azt követő korosztály gyerekeiből álló csoport fékevesztett lázadása szüleik hazugnak tartott világa ellen. Mint minden ellenkultúra, ez is tagadásokból építette föl tételeit. A szexuális forradalom helyett a hagyományos család középpontba állítása, a szekularizáció helyett a (nem átélt) vallásosság, a személyközpontúsággal, az önmegvalósítással szemben a többiekkel való együttmozdulás, a közösség érdekében vállalt fegyelem és a második világháború utáni »soha többé« konszenzusát provokáló elborult zsidózás. Amennyiben az akkori hatalomgyakorlók, a közvéleményre befolyással bírók elsőként megérteni akarták volna őket, nem általuk demonstrálni, hogy még mindig az elit képviseli az Igaz eszméket, a Jó ügyet, a Haladást, Európát és a tiszta száraz érzést, akkor talán a harmadik magyar köztársaság sem omlott volna össze.

De összeomlott, a szegény náci gyerekekből pedig lassan középkorú nők és férfiak lettek, s nem érezték magukat valami fényesen. Vagy a Fidesz hagyta őket magukra, vagy jobbikosként kerültek a kirekesztettek közé méghozzá azokkal, akiket korábban ők akartak kirekeszteni. Kénytelenek voltak hát kirekesztő nézeteiket elkezdeni felülvizsgálni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mesziboy23
2021. szeptember 30. 13:48
Ennyi szófosást egy inzultusbol. Mindenki érti mit akart Jakab mondani és mindenki tudja hogy egy büdös bunkó.. Miért kell ennyire a fingot reszelnie a megmondóembereknek
Viribus Unitis
2021. szeptember 29. 15:48
Saját magukkal is érdemes lenne szembenézni. Sokszor volt döntési lehetőségem, hogy az élet melyik oldalát választom, úgy gondolom jakabéknak is ugyanúgy volt. Ők a zsidózást, cigányozást, listázást, a magyar gárdát választották, hosszú évtizedeken keresztül ebből éltek. Most azt akarják bemesélni, hogy ők egy-két év alatt bejártak egy utat a zsidó képviselők listázásától az "igaz keresztény"-ség és a cukker-komcsiság sajátos elegyéig, csak egy valamire nem számítottak, hogy ez a kettő nehezen fér meg egymás mellett, egy emberen belül. S bizony a választások közeledtével egyre inkább ki-kitör az igazi én, a gyűlölet és az erőszak szeretete, a zsidók és homoszexuálisok mélyen berögzült megvetése, a pusztítani akarás. Jakab minden szavában és mozdulatában ott van, még amikor az előválasztási beszédében próbált cukiskodva segget nyalni a nagyközönség felé (azért szavazz rám történet), abban is volt valami gusztustalan, az arcán az erőltetett mosoly alatt húzódó merev megvetéssel. Sokat tehettek volna még amúgy az általam mélyen megvetett zsidózó pártként is az országért, ha maradnak akik voltak. Így úgy vélem, tekintettel a bal és a jobb oldal egyaránt értelmes szavazótöbbségének erkölcsi tartására, egy saját magát is eláruló pártot mindenki ki fog vetni magából.
Onurisz
2021. szeptember 29. 11:56
Normális, árnyalt írás ez, de Hont András nem ismeri és félreérti a 'jobbik-jelenséget'. Javaslom tanulmányozza kicsit az egykori jobbikosok életrajzait. Azt fogja találni, hogy legtöbben gyerekként, tinédzserként átélték, ahogy a családjuk drámai helyzetbe került a rendszerváltozást követő években: szüleik munkanélkülivé váltak, belebuktak a kényszervállalkozásaikba, eladósodtak, stb., emiatt szétesett a családjuk, öngyilkos lett valakijük, és így tovább. Mindezek a szabadság, a demokrácia, a liberalizmus/piacgazdaság jelszavai jegyében történtek, és ezek egyszerű emberek voltak, nem kommunisták, nem az előző rendszer támogatói. Ebben a közegben a rendszerváltás és annak eszméi szitokszavak lettek, ezek a fiatalok nem a "szüleik hazug világával" fordultak szembe, hanem a szüleiket tönkre tevő hazug világgal. Ez nem egy jóléti "ellenkultúra", hanem egy radikális szembefordulás a fennállóval. És honnan találhattak ideológiát hozzá? Az éppen akkor szétesett, nem létező szociális baloldalról? Hát persze, hogy a mindenfelől elítélt, a zsidókban bűnbakot találó, fajvédő, náci, nyilas, irredenta eszmékből. Az új rendszer általuk gyűlölt ideológusai is kínálták ezt az utat számukra. Ugye emlékszünk még, hogy a rendszerváltozás utáni 15-20 év egyébről sem szólt, mint arról, hogy fasisztázással és antiszemitázással hogy lehet összekenni és ezzel szalonkívülivé karaktergyilkolni a 'jobboldali' politikai pártokat és értelmiséget. Bizony, a rendszerváltozás után megvert középosztály gyermekeiben így lett ebből önbeteljesítő prófécia.
Selamat
2021. szeptember 29. 10:08
"Így az „aki náci, az is marad”, vagy a „kommunistából kutyából nem lesz nemzeti szalonna” típusú kinyilatkoztatásokkal nem tudok mit kezdeni. Pontosabban azt tudom kezdeni, hogy ezek elsősorban a kinyilatkozókról árulnak el sokat. Ők szilárd belső meggyőződés híján ilyen közhelyekbe kapaszkodva akarják bizonygatni, hogy a Jó oldalon állnak, a különbek közé tartoznak, míg velük szemben ott vannak a menthetetlen elvetemültek." Ha valakinek nem volt elég az elmúlt 30 év, hogy kommunista kutyából értelmes emberre váljon, arra tökéletesen igaz a mondás, valóban kommunistából kutyából nem lesz nemzeti szalonna. Ezzel nem kezdeni kell valamit, hanem pontosan a helyükön kezelni őket. Ugyanez érvényes ugyanúgy a náci mentalitással élőkre, mint azokra a kommunista szocikra is, akik állandóan SS-eznek. Ezek a pontos tényállások tapasztalati alapon születtek meg, s addig lesznek érvényben, míg lesznek soha meg nem változó kommunisták, nácik és nácikkal példálozó szocik. Hogy aztán minderről Hont András mit képzel, az csak és kizárólag a saját véleménye. Amivel nincs baj, de ugyanúgy a helyén kell kezelni, mint pl a kommunista kutyákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!