Ez valójában a halódó, széteső amerikai birodalomnak a harca

2022. március 27. 19:57

A szankciókat egyértelműen az amerikai birodalom mint világbirodalom kezdeményezi Oroszország ellen.

2022. március 27. 19:57
null
Bogár László
Bogár László
Facebook

„A háborúnak három rétege van, a látványtechnikai felszín kétségtelenül ukrán-orosz háborúnak mutatja, de a legmélyebb rétegben ez valójában a halódó, széteső amerikai birodalomnak a harca az eurázsiai együttműködési rendszer ellen, tehát Európa, Oroszország és Kína együttműködését akarja – sajnos egyelőre viszonylag sikeresen – megakadályozni.

Ez a háború legrejtettebb, legmélyebb szintje. A második rétegben azért igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy Oroszországot és egész Európát egymásnak uszítsa – egy évszázadon belül ezt már harmadszor teszi: Németországot és Oroszországot szembevezeti egymással –, mert akkor ezek itt elvannak tíz évig egy elmocsarasodó állóháborúban, minden energiájuk elfogy, leharcolják egymást, miközben az amerikai cégek dögre keresik magukat, mint az úgynevezett első világháború projektben és a második világháború projektben, tehát dupla plusz jó.

Ez tehát a második szint. És mivel Ukrajna történelmileg rosszkor van rossz helyen, és az úgynevezett »uralmi elitjeit« sikerült tökéletesen elhülyíteni, korrumpálni ahhoz, hogy kaphatók legyenek egy ilyen kalandra, ezért ez ebben az értelemben egy jellegzetes proxy háború. Azt hívják proxy háborúnak, amikor a legnagyobb hatalmak bolondok lennének a saját területükön és saját költségre háborúzni, hiszen sokkal egyszerűbb és energiatakarékosabb, ha egész mások területén zajlik ez a pusztítás, és mások vívják meg helyette ezt a háborút. Tehát amikor szankciókról beszélünk, amelyeket értelemszerűen az amerikai birodalom hoz meg Oroszországra, akkor ebben az a zseniális (megint a dupla plusz jó), hogy Oroszország ezt ugyan kire tudná közvetlenül áthárítani, mint Európára természetesen.

Tehát tökéletesen működik a háború második szintje. ahol ha még a véres háború be is fejeződne, az a probléma, hogy ez a háború sokkal nehezebben fog véget érni. A szankciókat egyértelműen az amerikai birodalom mint világbirodalom kezdeményezi Oroszország ellen, amit ő automatikusan, döntően, alapvetően Európára hárít át, főként Nyugat-Európára.”

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2022. március 28. 17:53
A gazdasági hozadéka a háborúnak szembeszökő, és azonnal érzékelhető. Az embertani folyamatok, a népességvándorlás, a génsodródás azonban csak két, három generáció múlva lesz nyilvánvaló. Kik fogják benépesíteni az elhagyott ukrán otthonokat? Kik költöznek a kárpátaljai magyarok házaiba? Pl. Török országban, az I. világháború során kiirtott örmény, szír, stb. keresztények falvait, városait a nomád kurdok foglalták el. Mára a 2000 éves kereszténység eltűnt arról a vidékről. Mit várhatunk pár évtized múlva a német-szír hibridektől? Megérdemlik a liberálisok amit majd kapnak.
Dicsértessék
2022. március 28. 16:58
Huxit
Gecorbi
2022. március 28. 16:51
Demens, vén ostoba lettél, bogaram....ha az elvedet elfogadjuk, akkor 1956 is az amerikaiak miatt tört ki.....ülj rá a kezedre, fidkány, oszt cserélj pelust inkább....
APESZ72
2022. március 28. 16:22
Mi van, ha az USA valójában megállapodott Kínával arról, hogy átjátssza neki az orosz termékek és alapanyagok piacát. Európa kiütésével az orosz nyeregből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!