Mi hozta oly közel az amerikai és az európai konzervatívokat?

2022. május 18. 07:05

A válasz, mint az oly sokszor lenni szokott, a közös fenyegetettség.

2022. május 18. 07:05
null
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Newsweek

„Mi is változott igazán? Mi hozta oly közel az amerikai és az európai konzervatívokat, hogy Tucker Carlson, Rod Dreher és még sokan mások is Budapestre érkeznek válaszokat keresni azokra a problémákra, amelyek Amerika gyengeségét okozzák? A válasz, mint az oly sokszor lenni szokott, a közös fenyegetettség. Így a modern identitás-politika – beleértve az egyház gyengeségét, a kritikus fajelméletet (és még sorolhatnám) –, amely a nyugati civilizáció alapvető pilléreinek darabokra szedésével, lebontásával fenyegeti a hagyományos vallást, különösképp a kereszténységet; a nemzeti emlékezetet – a történelmen; és a család intézményét a hagyományos nemi szerepek aláásásán keresztül. Ezen pilléreken nyugszik a társadalom nyugalma, következésképp a posztmodern baloldal a konzervativizmus magját készül megtámadni. Ez az új fenyegetettség magyarázza, miért épül intellektuális híd az Atlanti óceán felett.”

Fotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. május 18. 10:31
Semmi. Csak próbáltok valamiféle egység kreatúra látszatát kelteni.
islamaj
2022. május 18. 08:07
A közös ellenség közös gyűlölete egy szép, keresztényi érték. Nem rád kíváncsiak, hanem Orbánra. Nem a te eszmefuttatasaidat szeretnék hallgatni, hanem Orbán zsenialitását. Nehéz lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!