Ez kemény lesz... Nem is az áram fog komoly gondot okozni, hanem a gáz

2022. július 21. 14:54

Több embert fog elérni a csökkentés csökkentése, mint amit prognosztizáltnak. Kínkeserves lesz.

2022. július 21. 14:54
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Szóval, ez kemény lesz. Nem is az áram fog komoly gondot okozni, hanem a gáz. A háztartások jelentős részét el fogja érni a csökkentés csökkentése – sokkal többet, mint amiről a kormány beszél, és sokkal nagyobb mértékben, mint amit prognosztizálnak. Ezt az érintett családok többsége nem fogja tudni másképpen megoldani, csak kínkeserves spórolással.

Ami amúgy érthető, még ha egy tömegdemokráciában ilyet nyíltan kimondani soha nem lehet, de elszabaduló világpiaci árak, egy háború, az Oroszországgal szembeni félmegoldások, amelyek egyelőre csak Putyinnak kedveznek, az összevissza rángatott környezetvédelmi célok, amelyek értelmében előbb bezárják az atomerőműveket, majd újranyitják, mind-mind eredményezhetnek ilyet. Ahogy a hétmilliárd ember bezárása, a gazdaság összeomlasztása sem csak arról szól, hogy »jajjmár, azt a két hetet kell kibírni«, hanem hosszú-hosszú évekig nyögni fogjuk. A világ nem áll meg a hátsó kertnél. Tehát olyan spórolás jön, amelytől már mindannyian elszoktunk.

Csak akkor hetekig, hónapokig talán nem kellett volna fölényeskedve kacarászni, hogy hülyenémetek, azoknál már meleg víz sincs, és 17 fokra fűthetnek majd. Mert ha máshoz nem is, de a spóroláshoz biztosan értenek, és azt is tudják, mikor lesz rá szükség.

Igaz, nálunk viszont kormányon van a KDNP, imádkozhatnak az enyhe télért. Legalább csinálnak valamit.”

Nyitókép: Mandiner-archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. július 22. 15:24
Andrasnak szeretettel: https://demokrata.hu/magyarorszag/kiszamithatosag-es-biztonsag-a-tobbseg-tovabbra-is-csokkentett-aron-jut-energiahoz-559553/
puszt
2022. július 22. 12:06
Kinyírták majdnem a teljes magyar lakásállományt! Arról ki tehet, h a magyar munkavállaló már gyermeke étkezését, iskoláztatását sem tudja fizetni? Az ingyenességgel nem velünk, hanem a multikkal tettek jót, m nem kellett fizetéseket adni! Arról ki tehet, h segédmunkás ország lettünk nullát érő fizetésekkel?! A moslékkoalició, mi?! Soha nem lesz többé lehetőségünk energiatakarékos beruházásokra, napelemre, fűtéskorszerűsítésre. Az árak megtöbbszöröződtek! 2015-ben a EU kimondottan a lakásállomány korszerűsítésére adott ingyen pénzt is lenyúlták, ki tudja milyen mészárosáron közintézményekre fordították... LEGYILKOLTÁK MAGYARORSZÁGOT, és még mindig gátlástalanul hazudnak!
elfújta az ellenszél
2022. július 22. 12:04
Évente 1700 köbméter gáz nem nudli. Nem tom ki hogy van vele, de nálam messze alatta marad a fogysztás, pedig a fűtés meg a rezsó is azzal megy, és elég nagy a kégli
zara
2022. július 21. 23:00
szerintem meg a kedvezményes árban be lehet 'férni'... kivétel a többgenerációs házak ahol egy óra van de több lakrész...de szerintem itt is ki lehet valamit találni a télig....(pl hivatalosan is megosztani) más országokban meg már évek óta piaci ár van nyafogás nélkül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!