A piaci fundamentalisták még mindig rossz tanácsadók

2022. augusztus 15. 08:56

A Momentumnak sem kellene rájuk hallgatnia.

2022. augusztus 15. 08:56
null
Mikus Áron
Mérce.hu

„A Fekete-Győr András által pusztán »egy működő demokráciában természetes« vitaként feltüntetett kritikák azonban alapjaiban ássák alá a Momentum korábbi elnökének azon állítását, miszerint partnerének javaslata »a válság árát nem az emberekkel (és főként nem a szegényekkel) fizettet[né meg]«.

Ugyanis az adómentes jövedelem határának emelése elsősorban a tehetősebbek számára jelentene könnyebbséget, miközben az alacsonyabb keresetű háztartásoknak nem nyújtana érdemi segítséget.

Továbbá az adócsökkentés miatt kieső állami bevételek – mert az állam is a pénz reálértékén vásárol, így hiába növekedik nominálisan a bevétel – pont a szegényebb háztartások számára nélkülözhetetlen segítséget nyújtó szolgáltatások finanszírozását tenné nehezebbé.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. augusztus 15. 14:24
oooo
józan paraszti ész
2022. augusztus 15. 11:05
Ehhez csak az örök kérdést lehet írni: A mércénél mindenki hülye?
Ben Jeremiah
2022. augusztus 15. 10:53
"A piaci fundamentalisták még mindig rossz tanácsadók ... A Momentumnak sem kellene rájuk hallgatnia." Na ugye, csak az a baj, hogy a Momentum létrehozói és támogatói pont a piaci fundamentalisták. (És a Momentum tagjai, a vezetésből ítélve, egytől-egyik olyan buták, hogy önálló gondolatuk max. a ház tetejére atomerőmű, hogy legyen meleg víz lezuhanyozni az elektromos rollert.)
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 15. 10:36
A Momó ''gazdaságpolitikája'' alkalmi ötletelés, bedobnak ezt-azt pillanatnyi felindulásból Kerpelő például a kihasználatlan lakások büntető jellegű adóztatását dobta be, a mostani führerjük pedig attól tenné függővé a háztartási energia tarifáját, hogy ki mire használja odahaza Ostoba, gyakorlatban kivitelezhetetlen demagóg pitiánerségek, hülyegyerekek szabadidős játékai
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!