Heti abszurd: Bruttó 777 673 forintos pedagógus-alapbért ígér a Fidesz

2022. október 16. 09:55

...csakhogy 2025-re, a tanárok meg addigra kockásra fagynak a penészes falak közt.

2022. október 16. 09:55
null
Bálint Orsolya
Népszava

„Ha áram van, minden van, mondták az újkori bölcsek, ám ezt most ápdételném: ha internet van, (majdnem) minden van. Lapzártánkkor elment a net a szerkesztőségben, épp a kormányinfót figyeltük serényen, majd kézműves lapkészítésbe fogtunk, bár szerencsére a nyomdagépeket még nem kellett elővenni, sem vésővel-kalapáccsal nekiesni a kolumnáknak. Roppant kínos is lett volna »a világ ötödik leginkább high-tech országában«, ahol épp most szerelik le a klímákat, szedik be a mikrókat és szüntetik meg a nyilvános konnektorokat, hogy egy telefontöltésen 3 forintot spóroljanak.

Kizökkentő élmény a biztonságérzet fokozatos elvesztése, amit rengeteg honfi- és embertársunkkal együtt ma megélünk. Hogy azon aggódhatunk, lesz-e gáz a tározókban, meleg a kisszobánkban, háború a szomszédunkban, telik-e élelemre, lehet-e még kiszállni a világból az eszelősen gyorsító válságban. Lehet, hogy az ársapkák vagy a rendszeres kormányinfók sokakban megnyugtató érzést, a biztonság illúzióját (másokban inkább a gyomorgörcsöt) keltik. Csakhogy az illúziók – bár fontos szerepük van a pszichológiai fejlődésünkben – olyan szempontból veszélyesek, hogy torzíthatják a magunkról és a világunkról kialakított képünket, ez pedig mondjuk csökkentheti az önvédelmi reakcióink hatékonyságát, akár társadalmi szinten is. És akkor megelégszünk mondjuk azzal (de nem), hogy Gulyás Gergely 777 673 forintos pedagógus-alapbért ígért – csakhogy 2025-re, amikor ennek vásárlóereje már csak két tojásra lesz elég, ha így halad az áremelkedés. Talán már nem is lesz tanár a pályán, addigra kockásra fagynak a penészes falak közt, villanykörtéért és ceruzaelemért rimánkodva a KLIK-hez.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. október 17. 14:36
250-350 nettóval kockára fagy. Ne aludjon a fagyasztóban.
Nabakker
2022. október 17. 13:21
Anyuka! Ha ébren vagy ne álmodj!
SwordFish
2022. október 17. 11:40
Az az abszurd, hogy ezt ti kevésnek tartjátok.
kortárs
2022. október 17. 09:03
Népszava, Bálint Orsolya, mit várunk tőlük? Nomen est omen... Ezek a hungarofóbok ott uszítanak ahol tudnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!