A Fidesz nem népbutítást csinál, hanem politikai rendszert

2022. november 18. 11:04

A világot egyszerű úgy látni, hogy a jó és a gonosz harca. Kényelmes ez politikusoknak, még kényelmesebb az egyszerű embereknek.

2022. november 18. 11:04
null
Jámbor András
Jámbor András
Mérce

„Egyre többet hallom azt az állítást, hogy azért rossz az oktatás, mert a Fidesz célja az emberek elbutítása. Ezzel a mítosszal érdemes minél előbb leszámolnunk. És nem azért, mert tünci rózsaszín kiscicák vagyunk, akik nem akarnak rosszat mondani, hanem azért, mert ez egy káros gondolat, ami akadályozza azt, hogy elérjük a politikai céljainkat.

A világot egyszerű úgy látni, hogy a jó és a gonosz harca. Kényelmes ez politikusoknak, lánglelkű forradalmároknak, és nyilván még kényelmesebb az egyszerű embereknek, akiknek kevesebb idejük van politikával foglalkozni. Érthető üzenet, könnyű befogadni. Csakhogy az ilyen könnyű üzenetek a megoldások lehetőségétől tántorítanak el: hibás választ adnak arra, ami a probléma. Márpedig, ha nem a probléma ellen küzdünk, nem lesz megoldás. Én pedig speciel megoldásokat szeretnék, mert az érdekel, hogyan lesz jobb a közösségünknek.

Ha a pedagógiai hiányosságokat, magas óraszámát, az alacsony tanárbéreket, csupán az oktatási rendszer rossz működésének számlájára írjuk, sose fogjuk azokat megoldani. Ha hátralépünk egyet, látjuk, hogy a probléma tágabb, a nem működő oktatási rendszer mögött az Orbán-rendszer áll.”

Nyitókép: Mandiner/Mártai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2022. november 20. 05:35
Igazad van Jámbor uram! A Világ (sic!) tényeleg annál bonyolultabb, hogy jókra (jámborokra), s rosszakra (nonjámborokra) osszuk: te például síkhülye vagy.
Kossuth Lajos
2022. november 19. 23:26
..."még kényelmesebb az egyszerű embereknek." Egyszerű emberek. Ennek olyan megkülönböztetés szaga van, nem? Hát szabad ilyet mondani egy ennyire felvilágosult, elfogadó szellemnek?
pemete jakab
2022. november 18. 21:45
"Kényelmes ez politikusoknak, még kényelmesebb az egyszerű embereknek." A politikusok egyszerű embereknek valók. A politikus infantilizál. Viktorkáék különösen.
egyvilág
2022. november 18. 17:55
Orbán rendszere: https://youtu.be/7MlFxwYoQFM Vagy el is lehet olvasni: https://egyvilag.hu/index.shtml#PT111_orbanisztanmukodese
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!