A kormány tovább folytatja nemzetkárosító harcát

2022. december 13. 13:04

Lehet, hogy nekik nem hiányoznak annyira ezek a pénzek, de nagyon is hiányoznak a magyar családoknak.

2022. december 13. 13:04
null
Donáth Anna
Facebook

„4800 milliárd forint EU-s támogatáshoz nem jut hozzá továbbra sem a magyar gazdaság. Kevesen merték megfogalmazni korábban, amit én már szeptemberben leírtam: a jogállamisági eljárás során nem az az igazi veszély, hogy elveszik a Magyarországnak járó EU-s pénzeket. Hanem az, hogy sokkal később jutunk ezekhez hozzá, mint ahogy arra szükségünk lenne.

Az Európai Tanács tegnapi döntésével ugyanis összesen több mint 4800 milliárd forint EU-s támogatás sorsa maradt továbbra is bizonytalan. Ennyi az az összeg, amihez a teljes helyreállítási alap és a fejlesztési pénzek több mint egynegyedének befagyasztásával továbbra sem juthat hozzá Magyarország.

Ezt a pénzt csak akkor kaphatjuk meg, ha a magyar kormány hajlandó végre teljesíteni az Európai Bizottság által még szeptemberben szabott 17 feltételt. Ezek garantálnák a Bizottság számára, hogy a pénzeket valóban arra költik, amire adták. Sőt: a helyreállítási pénzek kifizetését egy további 10 pontos lista teljesítéséhez kötik.

A magyar kormány tehát súlyos hibát vétett. Azt hitte, az EU gyenge, és nem meri elvenni a támogatásokat. Az EU valóban nem vette el ezeket a pénzeket, csak felfüggesztette – hiszen nem az az érdeke, hogy ne kapjon Magyarország pénzeket, hanem az, hogy jól költse el azt, amit kap. A kormány hibájából azonban újabb hosszú hónapokra marad befagyasztva az EU-s pénzek jelentős része. Mindezt akkor, amikor régóta nem látott gazdasági és szociális válsághelyzetben van az ország, gyenge forinttal és több mint 40%-os élelmiszerinflációval.

Magyarország így tovább süllyed a válságba, a kormány pedig ahelyett, hogy végre kiegyezett volna az Európai Unióval, tovább folytatja nemzetkárosító harcát azokkal, akik segíthetnének kilábalni ebből.

Lehet, hogy nekik nem hiányoznak annyira ezek a pénzek, de nagyon is hiányoznak a magyar családoknak, a magyar vállalkozásoknak, a magyar önkormányzatoknak és a magyar gazdaságnak. Továbbra sem tudjuk, mikor juthatunk végre hozzá a támogatásokhoz. De egyre valószínűbb: mire ez megtörténik, sokaknak már késő lesz.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. december 14. 10:50
Na meg kell hagyni jó vastag bőr van a pofádon! Mindvégig azon dolgoztál a többi hazaáruló féreggel, hogy végleg befagyasszák az uniós pénzeket, és amikor ez nem jött össze még van a pofádon bőr számonkérni ami bentmaradt. Ami bentmaradt kinek is köszönhető te Brüsszel kurvája??????????? Neked és a hazaáruló rühes havejaidnak! Nagy a pofád, hogy apád annak ellenére, hogy milyen aljas erőszakos a nőkkel szabadlábon lehet! Mocskos hazug hazaáruló ribanc!
Zoltan70
2022. december 14. 09:06
Ellenzéket akartál írni kormány helyett, te ribanc! Apukád és Botmixer hogy vannak?
norbert1970
2022. december 14. 08:43
Anna ne a politikával foglalkozz hanem a gyermekeddel otthon.Ha van még időd akkor apukáddal is ,és beszéld le őt a nők zaklatásáról.
Ólat a trolloknak
2022. december 14. 00:06
Bárcsak akkora hatalma lenne a kormánynak, hogy károsítani tudná a galíciai donát-, iványi-, és a többi- nemzetet..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!