Egyetlen bűnük volt: a bőrszínük

2023. február 23. 22:35

Mi a Momentumban egy olyan országban hiszünk, amiben a szélsőséges ideológiák nem választhatnak szét minket.

2023. február 23. 22:35
null
Donáth Anna
Facebook

„Ma 14 éve történt, hogy Tatárszentgyörgyön kegyetlenül meggyilkolták az 5 éves Robikát és 27 éves édesapját. A tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság egyike volt a 2008-2009-es romák ellen elkövetett gyilkosságoknak. Hat honfitársunk vesztette életét. Honfitársaink, akik ugyanannak a nemzetnek a tagjai, mint bármelyikünk. Egyetlen bűnük volt: a bőrszínük.

Fontos emlékeznünk. Fontos ismernünk ezeket a feldolgozhatatlan traumákat, és újra és újra figyelmeztetni magunkat, hogy soha többé. Soha többé.

Nekünk, politikusoknak pedig kiemelt felelősségünk van abban, hogy minden eszközzel megakadályozzuk, hogy Magyarországon ilyen aljas cselekedetek történhessenek. Például azzal, hogy gyűlölködés, félelemkeltés és ellenségkeresés helyett türelmet, párbeszédet és együttműködést hirdetünk.

Mi a Momentumban egy olyan országban hiszünk, amiben a szélsőséges ideológiák nem választhatnak szét minket. Meggyőződésünk, hogy a társadalmunkat és a demokráciát ért gyűlöletes támadás csak további gyűlöletet szül. Közös felelősségünk a szélsőségek elleni küzdelem. Mert bármely társadalmi csoport elleni gyűlölködés az egész társadalmat megmérgezi: mindannyiunknak árt.”

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajni37
2023. február 27. 19:05
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL. A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A Magyar Tudományos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások szerint létszámuk 650 ezer és 700 ezer között van A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerúen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány kisebbségi képviselők bemondásaira alapoztak, akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében szokásuk szerint minden érintettet duplán számoltak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELŐKET, hogy továbbra se irjanak nagyobb számot. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
machet
2023. február 25. 13:52
Annyira gáz már hogy nincs egy eredeti gondolatod, buta kis kacsácska.
amca
2023. február 24. 17:05
Ócska prost. Talán Roncsmentumot akartál írni a Rommentum helyett. Kur hány , meg a Bolgár krava a szart is kitapossák belőled.
jan36
2023. február 24. 14:49
Mi van az import viperásokkal? Nem hallottam, hogy ajvékoltál volna tetteik fölött! Ott nem volt szélsőséges ideológia és gyűlölet? Rögtön ezzel is példázódhattál volna. Frissebb a történet. Nem a libernyák kormány alatt történt katyvaszt kellene előrángasd. Hogy nem sül le a bőr a képedről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!