Azért vagyunk ilyen sokan, hogy átsegítsük egymást ezen a sz*aron, amit életnek hívnak

2023. április 20. 21:01

Szerintem a nők nem keresik a veszélyt. A férfiak sokkal inkább erre vannak teremtve.

2023. április 20. 21:01
null
Hadházi László
Index

„Visszatérve Nacsa Olivér kijelentésére, jelenleg milyen a női humoristák helyzete a szakmában? Mi lehet az oka, hogy a humor világában kisebb arányban vannak jelen? Ez a társadalom hibája lenne?

Társadalmi nyomás szerintem nincs rajtuk. Ha csak Csala Zsuzsára gondolunk, aki színésznőként egész életében humorista szerepben volt, mint komika. Lehet, hogy ez azért van, mert a nők nem szeretik annyira kinevettetni magukat, mint a férfiak. Mi kevésbé vesszük zokon. Persze nem normális dolog kiállni és kinevettetni magát az embernek. A nők sokkal érzékenyebbek erre, de jobban is értik a humort, mint a férfiak, még nézőként is. Ha nincs női néző, ha teljesen homogén férfiközönségnek kell játszani, az valami katasztrófa. A nők sokkal érzékenyebbek. Vannak dolgok, amiket a nők nemigen csinálnak, főként, ami veszélyes, nem úgy, mint a pasik.

Erre szokták mondani, hogy ezért élnek tovább a nők.

Azt is szokták mondani, hogy azért élnek tovább, mert nincs feleségük. Szerintem a nők nem keresik a veszélyt. A férfiak sokkal inkább erre vannak teremtve. Ez a műsorban is elhangzik. Azáltal, hogy a nők saját testüket láthatják újjászületni – mert újjászületik jó eséllyel egy életen belül háromszor is, hisz ma már egy nő lehet dédnagymama is –, valójában ők az öröklét jogát kapták meg, mi viszont nem.

Mi a kalandokat és a veszélyt keressük. Ettől előrébb jutnak, fejlődnek és kiderülnek dolgok. A vékony ág letörik, a vastag ágon kell menni. Biztos, hogy a férfiak így jöttek először a fáról is. „Mi csináljunk? Nézzük meg, mi van ott!” Mások az indíttatások. A nők gyereket tudnak szülni, a saját testüket nem kell kockáztatniuk. Az nem egy embert kockáztat, hanem generációkat. Szerintem így meg lehet magyarázni, hogy miért ilyen hülyék a férfiak.”

Nyitókép: Hadházi László Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2023. április 21. 11:38
Ki kéri tőled, hogy kínlódj ebben a szar életben! Egyáltalán minek élsz??
Ila Háló
2023. április 21. 11:18
Az mára már nyilvánvaló, hogy kiöregedni látszik a mag, ami beindította nálunk ezt az előadói módszert újabban.../mert ugye a Hofi volt az első/. Akik akkor még új poénokkal, nem belegabalyodva a politikai cicaharcba, friss humort vittek a nézők örömére..., mára bizony belefáradtak mert öregecskék lettek. Akik pedig ott sorakoznak mögöttük, hogy átvegyék tőlük a népszerűséget, háááát... ö..., mit is mondjak, egyik silányabb és üresebb, leginkább pedig alpári témákkal- és szókinccsel akar érvényesülni jó pénzért. Ha csak a belépő árát nézzük, egyáltalán semmi élményt nem nyújtanak érte. Menjenek aludni, mindenkinek jobb lenne.
22-es csapdája
2023. április 21. 10:49
"Azáltal, hogy a nők saját testüket láthatják újjászületni – mert újjászületik jó eséllyel egy életen belül háromszor is, hisz ma már egy nő lehet dédnagymama is –, valójában ők az öröklét jogát kapták meg, mi viszont nem." Ez szerintem hibás felfogás. Az újszülöttben, a gyermekben a mi örökítőanyagunk, a mi erőfeszítésünk, a mi általunk biztosított háttér és az általunk átadott tudás, készségek, élettapasztalat is ott van... Ez belőlünk is tovább él - feltéve, ha foglalkozunk a gyerekkel, és megtesszük, amit kell a fizikai, szellemi, lelki jólétéért.
balbako_
2023. április 21. 07:33
A férfiak elnőiesednek, mert óvodától a diplomáig döntően nők tanítják őket. Sokan emellett még félcsaládban is élnek ezért hiányzik az apakép. Nincs módjuk a férfiszerepek megfigyelésére átvételére. A lányoknak sem jó, mert ott meg önkép zavart okozhat ez az egyenlőtlenség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!