Feró a mai napig őrizgeti azt az Új Tükör 1980. évi, karácsonyi számát, amiben ott volt a Fekete Bárányok koncertről írt riportom

2023. április 20. 18:13

Ha látom Nagy Ferót mindenféle emberrel lefotózva, elnézően mosolygok és Kálámbó jut eszembe.

2023. április 20. 18:13
null
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„Hát igen, én is nézegettem ezt a képet és – nem hülyéskedek – de szomorúan olvastam az ilyen-olyan, de leginkább gúnyolódó kommenteket.

Az elmúlt bő negyven évben két-három alkalommal beszélgettem Nagy Feróval, aki a mai napig őrizgeti azt az Új Tükör 1980. évi, karácsonyi számát, amiben remek képekkel illusztrálva ott volt a Fekete Bárányok koncertről írt riportom.

A lényeg az, hogy ha látom Nagy Ferót mindenféle emberrel lefotózva, elnézően mosolygok és Kálámbó jut eszembe. Kálámbó Kisoroszi népszerű embere volt, remekül énekelt és ha volt hozzá kedve, a parti legelőn hajkurászta a teheneket. Valamikor a ’90-es évek közepén éppen az új quadomat próbálgattam és láttam, hogy a homokdombnál egy kidobott sezlonyon üldögél a Kálámbó és veszettül integet nekem. Még oda se értem hozzá, már mutatta, hogy elkóboroltak a rábízott tehenek, menjek, aztán hajtsam őket vissza. (Pár napja olvastam, hogy Lázár János is quadozik, attól félek, hogy ez a műparaszt, aki időnként vadásznak álcázza magát, nem fog kinőni a quadozásból, úgy, mint én.)

Szóval, Nagy Feróra nem tudok haragudni és vessenek meg érte, Semjén Zsoltra se, mert ahányszor látom a parlamentben áhítat közben, isten bizony megesik rajta a szívem és hát persze ilyenkor tagadom le, hogy apai nagyanyám engem igazából papnak szánt! Meg is kereszteltek. Ha én akkor, amikor a buksimra öntötték a szenteltvizet, tudtam volna, hogy egy Semjén nevű ember, mint keresztény, háziasított rénszarvasokra lövöldöz és lesz kéznél helikopter is, hogy elszállítsa a tetemet, isten bizony, kiugrottam volna a keresztapám kezéből!

Na most a pulit azt hagyjuk, őt aztán senki nem kérdezte meg, hogy van-e kedve Németh Szilárd elnök-alelnök karjaiba simulni!”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miksi
2023. április 23. 07:52
Történetesen ismerem Kisoroszit, a Nagy-Duna felőli, lejtős rétet is, meg a parti nyárast, a holtágat is. Sőt Kálámbót is láttam többször. Ő, Havas Henrik emlegetése nélkül is több emléket hagyott maga után, mint a "90-es években (már) kvaddal száguldozó dölyfös pesti", aki polgármester is szeretett volna lenni ott. Ja, még Kálámbó tehenei is többet "tettek le" Kisorosziért, persze a legelőn, mint az önelégült, magát fényező billentyűnyomogató...
Szilágyi Miklós
2023. április 21. 16:45
Jó poénok - egy jó fejtől.
BlancoAgilon38
2023. április 21. 13:13
Szar írás. Pont olyan, mint Semjén.
orygabor
2023. április 21. 13:06
Ez az ember egyetemen tanított. Ugye, nehéz elhinni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!