Egy hónapja volt a Charlie Hebdo elleni merénylet

2015. február 08. 12:08

Január 7-én történt a Charlie Hebdo elleni terrortámadás, amire egy hónappal később többen is emlékeztek a francia fővárosban.

2015. február 08. 12:08

A Charlie Hebdo-gyilkosságok január 7-én, egy hónappal ezelőtt történtek Párizsban. A meggyilkolt újságírókra és humoristákra többen emlékeztek a francia fővárosban-

A Charlie Hebdo szerkesztősége előtt egy járókelő elmondta: „Az emlékezés napja van, azokra emlékezünk, akik értelmetlenül haltak meg. Egy rajz még nem ártott soha, senkinek.” Egy olasz filozófia tanár a diákjait vitte el Párizsba, hogy leróják kegyeletüket az áldozatoknak és Franciaországnak.

A gyilkosságok után hatalmas tömegrendezvényt tartottak a Place de la Republique-n, hogy kifejezzék szolidaritásukat és részvétüket az elhunytakkal kapcsolatban. Most is sokan emlékeztek itt.

Január 7-én két iszlamista fegyveres, a Kouachi-testvérek tüzet nyitottak a Charlie Hebdo szatirikus folyóirat szerkesztőségében. A merényletben összesen 12 ember, köztük két rendőr halt meg. A két testvért egy hosszú hajsza után, két nappal később egy nyomdában kerítették be a rendőrök. A testvérpár kirontott az épületből, és tüzet nyitott a rendőrökre. A tűzharcban a fivérek életüket vesztették.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2015. február 08. 19:46
Megöltek embereket, amiből mások jól meggazdagodnak. Zsöszví dézsávű.
Csomorkany
2015. február 08. 18:27
Egy új időszámítás kezdődött. Most vagyunk a CH elleni merénylet szerinti 31. napon. Ki kellene találni a megfelelő hónapneveket, hogy könnyebb legyen. Vagy egyszerűen toljuk el a januárt? Akkor holnap lesz a CH elleni merénylet szerinti első évben február 1.
Akitlosz
2015. február 08. 18:25
Na nehogy már ebből holokauszt legyen, amire minden nap emlékezni kell!
néhai Ch.Pilot
2015. február 08. 18:14
Lassan esedékes lesz a következő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!