Nukleáris elrettentés addig van, amíg a NATO működik – Stratéga Somkuti Bálinttal

2023. szeptember 26. 17:00

Ukrajna kifejlesztett egy olyan látszatot magukkal kapcsolatban, hogy mintha nagyhatalom lennének. A lengyelekkel szembeni határozottság is ennek tudható be. Vendégünk az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója, Somkuti Bálint.

2023. szeptember 26. 17:00
NATO Summit In Vilnius, Lithuania
Pócza István
Pócza István

A teljes műsor itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2023. szeptember 27. 00:08
Bálint arról elfeledkezik, amikor az ukrán hadsereg erejét szemlézi, hogy hiába van náluk jelenleg egy csomó löveg, tank, páncélos, akármi, ha nincs pénzük se lőszerre, se üzemanyagra, se zsoldra, se logisztikára, se a hátország eltartására. pénz nélkül semmit nem ér az egész. nincs önálló hírszerzési forrásuk sem, és a netet is kapják. ez nekem elég korlátozott harci képességnek tűnik. azt nem látom életszerűnek, hogy megérkezik MZ-n a futár (mert starlink nélkül más megoldás nincs), aztán azt mondja a zászlóaljnak, hogy menjetek a Balatonig, mi meg majd viszünk valamikor dízelt, lőszert és kaját, ha viszünk. vagy nem. persze zsoldot nem kaptok, puszira fogtok meghalni, és az otthoniak miatt sem kell aggódni, jó nagy részük éhen hal vagy megfagy, mert se fizu, se nyugdíj. amúgy a hazai elemzők közül talán az egyik legjobb, az előadásmódja is oké :)
machet
2023. szeptember 26. 19:19
Ez a jenki hatás.
fintaj-2
2023. szeptember 26. 19:00
Európát megmérgezték az Én-központú, álhumanista, érdekeik szerint alakítható európai értékkorbácsot kezükben tartó liberális irányzatai. Amíg a viszonylagos jólét el nem veszik, kicsi a remény a változásra.
Akitlosz
2023. szeptember 26. 17:56
"Nukleáris elrettentés addig van, amíg a NATO működik – Stratéga Somkuti Bálinttal" ??? Nukleáris elrettentés addig van, ameddig létezik nukleáris fegyver. Éppen azért kellene Magyarországnak is saját nukleáris fegyver, hogy túlélje a NATO-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!