Nap-kelte: nem volt felhatalmazása a közalapítványnak

2009. október 06. 20:06

Megfeddte a MTV Közalapítványát annak ellenzéki többségű ellenőrző testülete.

2009. október 06. 20:06
Nem volt jogszabályi felhatalmazása a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének arra, hogy a Nap-kelte felmondott szerződésének helyreállítására szólítsa fel a közmédium menedzsmentjét - döntött keddi ülésén többségi határozattal a közalapítvány ellenőrző testülete (ET).

Jaczkovics László, az ET elnöke azt közölte: a háromfős testület két, ellenzék által delegált tagja szavazta meg a döntést, a kormányoldali Bernát György ellene voksolt. Az elnök hozzátette: célvizsgálatot indítottak annak tisztázására, hogy a szerződésbontás okaként megjelölt - a 2,45 milliárdos hitelfelvételt nem engedélyező - kuratóriumi elnökségi döntés mennyiben felelt meg a közszolgálati működés biztosítása követelményének, az üzleti tervnek és a célszerűségnek.

Nap-kelte: folytatódik a politikai kötélhúzás (FN)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!