Kihallgatták Hagyó volt szóvivőjét

2010. január 08. 14:20

Otthonából vitték el reggel Horváth Évát.

2010. január 08. 14:20
Horváth Éva 2007 elején került a 4-es metró projektje keretében a közlekedési vállalathoz. Néhány hónapig a projektet koordináló DBR-igazgatóság szóvivője volt, 2008 elejétől viszont már Hagyó Miklós belső embereként tűnt fel a hírekben. Horváth szerint „a nemzetközi és a hazai gyakorlatnak megfelelően, mint kommunikációs szakember, amíg nincs összeférhetetlenség”, addig annyi helyen vállalhat munkát, amennyit teherbírása enged. „A fővárosi önkormányzat és az annak tulajdonában álló cég között nincs érdekellentét, ezért a két feladat ellátása nem összeférhetetlen, sem jogilag, sem erkölcsileg nem kifogásolható.” - tette hozzá. Állítása szerint BKV-s munkaviszonya folytonosságáról Kocsis István vezérigazgatóval egyeztetett, kérésére maradt a cégnél.

Cáfolta viszont, hogy 300 ezer forintos fizetést és összesen 10 milliós prémiumot kapott volna a BKV-tól. A sajtóreferenst ezek után tavaly augusztusban menesztették, szeptemberben pedig saját elhatározásából távozott a főpolgármesteri hivatalból is. Ezután a stop.hu-nál folytatta munkáját, ahol 2006 óta kisebbségi tulajdonos volt, tulajdonrészét tavaly decemberben adta el. (MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
phaidros
2010. január 08. 18:18
Még ott van a talonban a jogi igazgató is, aki közölte hogy ha nagyon gyorsan nem engedik ki, akkor kitálal... alig várom.
csi
2010. január 08. 18:11
Ezek csak az apraja. Majd akkor lesz érdekes, ha Hagyót viszik be.
csőretölcs
2010. január 08. 16:55
Ez nekem a napi KÉJ. S még akarok ilyeneket, naponta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!