Kilakoltatják a Roma Sajtóközpontot

2010. február 23. 14:20

Tíz év után, március elsejével kilakoltatja Nefelejcs utcai irodájából a Roma Sajtóközpontot a VII. kerületi önkormányzat - írja keddi számában a Népszava és a Népszabadság. A kilakoltatás okáról a központ nem kapott információt.

2010. február 23. 14:20

A Népszava az önkormányzattól úgy értesült, lejárt a központ tízéves szerződése, amelyet a kerület nem kívánt meghosszabbítani. Az Roma Sajtóközpont a döntésről a múlt hét végén szerzett tudomást.

Hivatalos értesítést nem kaptak, így szűk egy hét alatt kell elköltöztetniük a Kelet-Közép-Európában másfél évtizede elsőként megalakult, nemzetközileg is elismert szervezetet, vele többek közt a hazai cigányság történetének egyik legjelentősebb adatbázisát, az Európában is egyedülálló Roma Holokauszt archívumot.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. február 23. 19:08
Hivatalos értesítést nem kaptak. Szerintem meg az önkormányzat meglátta, hogy putrit csináltak belőle. Felszedték, feltüzelték a parkettát. Úgy gondolhatták addig kell ezekez kiköltöztetni onnan, amíg állnak a falak, meg a lábazat!:))
Gumimaci
2010. február 23. 17:48
Megnéztem a magyar főnevek szótárában ezt a szót, hogy roma. Nem szerepelt. A cigány főnév szerepelt, szinonimái: dádé, füstös, more, roma. Rákattintottam a romára, a gép kiírta, hogy angol főnév. Én magyar vagyok, sajnos angolból nincs nyelvvizsgám. Ezért, mikor magyarul beszélek a "cigány" főnevet szoktam használni. Mivel Magyarországon vagyunk, a cigányoknak azt ajánlom, hogy a sajtóközpontjukat nevezzék Cigány Sajtóközpontnak.
vizipipa
2010. február 23. 16:42
Senki sem tudta, hogy fix időre szóló szerződésük van és az most lejár. Valamit tenni kéne. Na persze.
Szenzor
2010. február 23. 15:18
Feri, lépj közbe! Báncsák a véreidet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!