Kormány: központosított kommunikáció

2010. december 30. 09:40

Magyarország EU-elnöksége alatt tovább központosítják a kormányzati kommunikációs struktúrát - tudta meg a Népszava. A lap szerint januártól még a kommunikáció államtitkárság engedélyével sem nyilatkozhatnak a szaktárcák. 2011-től ugyanakkor sor kerülhet a tavasszal megígért napi két kormányzati sajtótájékoztatóra.

2010. december 30. 09:40

A kormány szigorúan központosított kommunikációs alapelvekkel készül Magyarország soros EU-elnökségére - értesült a Népszava. A lap szerint az elnökség fél éve alatt a szaktárcák még a kommunikációs államtitkárság engedélyének birtokában sem nyilatkozhatnak majd.

A Népszava emlékeztet: a kormányváltás óta a kormányzati szervek kizárólag a kommunikációs államtitkárság engedélyével nyilatkozhatnak az újságíróknak. Januártól ugyanakkor állítólag teljesülhet a napi két kormányzati sajtótájékoztató ígérete. A Népszava szerint ebből egyet Nagy Anna kormányszóvivő, a másikat pedig Bakos Piroska, a magyar uniós elnökség szóvivője tartja majd meg naponta.A kormányzati honlapok fél év csúszással készülhetnek el.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamillo
2010. december 30. 12:08
A komcsi propaganda minden alkalmat - ezt a mostanit is - megragad ahhoz, hogy felcsavarja lejárató hadjáratát Orbán és kormánya ellen - ebben nincs semmi új, olyannyira, hogy nekem már a könyökömön jön ki, előre tudni lehet, hogy mely zsurnaliszták melyik lapban miről mit fognak körmölni.. Nincs az EU-ban még egy olyan politikus, akinek lejáratására ennyi pénzt, időt - és munkaórát -fordítottak volna. Emlékezzünk: 2002-ben Somogyi elvtársnak mi volt a - nyilván sok pénzért adott - kampány-édszája az mdf számára: 'ütni-vágni Orbán Viktort'! Amióta Ron Werber ide betette a lábát, feléledtek a hajdani kgb-s módszerek a sajtóban (is), s most ráadásul ez az orbáni kétharmad..!Igaza van az Economistnak, nem bírják megemészteni a szoclibek ezt! Nem elég, hogy vesztettek, de még kétharmad is..ezt nem tudják kibírni, s idegbajukat így vezetik le nap mint nap! Igaz, ők ebből élnek, ezért kapják a mára már apadozó zsozsót a napi kalácsra, hát istenem! Csak ne kéne minden áldott nap a Mandineren ezt olvasni - nem azért, mert nem akarunk elég 'tájékozottak' lenni, hanem mert rögtön ide sereglenek - persze a sajtószabadság jegyében - a bérkommentelők! Ha ez így megy tovább, mozgalmat kéne indítani, hogy Mandínerezés helyett inkább vegyünk elő egy jó könyvet olvasni!!!!
Steppenwolf
2010. december 30. 10:08
Ez viszont még mellékhírként sem fog megjelenni: http://www.magyarhirlap.hu/kulfold/a_vesztesek_savanyu_szoloje.html Komolyan kezdek kételkedni a Mandiner eredeti irányultságában...
drieno
2010. december 30. 09:49
pont a népszagának mi azon a meglepő, hogy egységesített kommunikácóval kíván fellépni a kormány? olyan újságírók, akik a maszop kormányzati érában (és minden jel szerint most is) heti maszopos eligazításon kapják meg a követendő csapásirányt, tán ne minősítgessék szörnyülködve a kormány kommunikációs stratégiáját
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!