Betiltaná a Himnuszt az ukrán szélsőjobb

2011. június 19. 15:39

Az ukrán államiság elleni támadásként értékeli az ukrán szélsőjobboldali Szvoboda párt, hogy a beregszászi járási tanács ülésén az ukrán mellett a magyar himnuszt is lejátszák. Úgy vélik, soviniszta körök húsz éve bomlasztják Ukrajnát.

2011. június 19. 15:39

Az ukrán szélsőjobboldali Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezete közleményben szólítja fel az ukrán elnököt, parlamentet, nemzetbiztonsági szolgálatot és legfőbb ügyészséget, hogy azonnal vessen véget annak, hogy a beregszászi járási tanács ülésein péntek óta az ukránt követően a magyar himnuszt is lejátszák. Ők ezt az ukrán államiság elleni támadássorozat egyik részének tekintik, amely szerintük  húsz éve zajlik magyar soviniszta körök szervezésében.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
maxval
2011. június 20. 13:41
Abszurdum, hogy egy állami/önkormányzati szerv ülésén egy idegen ország himnuszát játszák. Ez nyilvánvaló magyar nacionalista provokáció. Egyetértek az ukrán tiltakozással.
Aromó
2011. június 20. 06:55
Várom Paul Lendvai, Joseph Debreczeni, és persze Imre Kertesz gyújtóhangú tiltakozását az összes, eddig oly nagy sikerrel használt csatornájukon, nyomtatott, valamint online sajtójukban.
dikiszab
2011. június 19. 20:41
Míg gyerek voltam, azt hittem a magyar himnusz II. tétele a "szojuz nye rusimij" Még ma is állva várom, hogy rázendít a rezesbanda a folytatásra.
Csigorin
2011. június 19. 20:06
Puszta viszonossagi alapon szerintem nalunk is valahany teruleten ami szintiszta ukranok altal lakott, jatsszak le nyugodtan az ukran himnuszt is a magyar utan, semmi bajom nem lenne vele. Hat mi tehetunk rola hogy ilyen nincs?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!