2012 közepére lehet új bírósági rendszer

2011. október 12. 09:20

Jövő héten tárgyalhat a kabinet a megújuló igazságszolgáltatási rendszerrel kapcsolatos sarkalatos törvénytervezetekről. A rendelkezéseket novemberben el kell fogadni ahhoz, hogy december végén megválaszthassák a két legfontosabb vezetőt - írja a Magyar Nemzet.

2011. október 12. 09:20

Szerdán tehetik közzé a megújuló igazságszolgáltatási rendszerrel kapcsolatos sarkalatos törvénytervezeteket a kormány honlapján. A kabinet várhatóan a közigazgatási egyeztetés után, jövő héten tárgyal a részletekről, s októberben terjeszti be azt a parlamentnek. A rendelkezéseket novemberben el kell fogadni ahhoz, hogy december végén megválaszthassák a két legfontosabb vezetőt - írja a Magyar Nemzet, majd szakértőkre hivatkozva hozzáteszi, a modellváltás folyamata így jövő év közepéig zárulhat le.

A jelenleg 2900 bírót foglalkoztató igazságügyi szervezet az alaptörvényhez kapcsolódó két sarkalatos törvényre vár, kérdés azonban, hogy a kormány honlapján most megjelenő tervezet mennyiben változik a közigazgatási egyeztetésen, majd a kormányülésen, végül a parlament fórumain - írja a lap.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!