Kerényi meghekkelte az ATV Startot

2011. november 10. 11:04

Csak nehézségek árán tudta visszaterelni az interjú tervezett medrébe Kerényi Imrét Mészáros Antónia az ATV Start szerdai műsorában.

2011. november 10. 11:04

A miniszterelnöki megbízott az ATV Start műsorvezetőjétől, Mészáros Antóniától várta el, hogy az ismerje el, hogy egy korábbi műsor vendégeként Gerő András történész tévedett a Kerényi által rendelt alkotmányos könyvjelzők egyikével kapcsolatosan. Mészáros elismerte a tévedést. A miniszterelnöki megbízott ezután egy újabb Gerő-esetet emlegetett fel: amikor a történész Kálmán Olga vendége volt: akkor szerinte „Gerő András megint készületlen volt és nem tudott semmit”. Kerényi ezért pontosságot kért Mészárostól, aki azonban jelezte a miniszterelnöki megbízottnak, hogy Gerő csak vendég volt, az ATV pedig ugyanúgy nem felelős az ő pontosságáért, mint például Kerényiéért.

Az Alkotmány asztalának ötletgazdája aztán Kálmán Olgáról kezdett beszélni, aki szerinte valótlanul állította azt, hogy Kerényi a Parlament egy szintjét nem festtette meg és ezért azt visszaküldte. „Én Kálmán Olgát is szeretem, és azt kérem tőle, hogy készüljön fel” - mondta. Kerényi kitért Mészáros Antónia édesapjára, Mészáros Tamás újságíróra is: „A maga édesapja tegnap […] megnyilatkozott és ez jól csinálta, mert a maga édesapja nem ért egyet velem, ez természetes, de ő rájött, hogy itt egy logikusan felépített, hatalmas rendszerről van szó, láncszem a láncszem után megvalósul, ezt természetesen önöknek nem tetszik, mert ez nem a balliberális kánon, tehát érdemben foglalkozott ezzel, akár szívesen vitatkoznék is vele” – fogalmazott.

A műsorvezetőnek aztán nagy nehezen sikerült visszaterelnie Kerényi Imrét az interjú tervezett medrébe, vagyis az alkotmány díszkiadásához készült festményekhez. Mészáros egyebek mellett arról érdeklődött, hogy miként mérhető a világháborúhoz vagy a holokauszthoz a 2006-os lovasroham, mire Kerényi azt válaszolta: „A maguk által képviselt szellemi kör és mi tökéletesen másképp gondolkozunk 2006-ról, és mi azt fogalmazzuk meg, ahogy mi gondolkozunk erről. És maguk is megfogalmazhatják, de ehhez választást kell nyerni” - olvasható a műsorról készült összefoglalóban az atv.hu-n.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2011. november 10. 15:23
Egyszer minden jelentéktelen dolog lecseng. Az is, hogy Kerényi egyetért Mészárossal.
dusomoja
2011. november 10. 15:08
Nyugalmazott tanárral értek egyet. Tegnap az ATV-n Bánó műsorában hihetetlen gyűlölettel beszéltek a festményekről, mintha legalábbis mindannyian műértők, esztéták lennének. A 2006-os lovasrohamot ábrázoló festményt egyáltalán nem isértették, olyan ostobaságokat mondtak, hogy na. (Nyilvánvalóan szándokoltan utal a kép korábbi ábrázolásokra, stb., lásd népszava és origo interjú az ikonfestővel, aki készítette...) Nagy bánatuk a ballibeknek, hogy Gyémánt László is festett egy képet kerényi felkérésére...Hallatlan.
nyugalmazott tanár
2011. november 10. 14:58
Itt olyanok nyilatkoznak festményekről, akik azokat nem is látták. Sőt, könnyen lehet, hogy még festményt sem láttak. Végül: itt nem a festményekről folyik a párbeszéd. A tények nem is számítanak. Csak az indulat. Másfék év után is az okkal elvesztett választás csontján rágódnak.
Merlin
2011. november 10. 12:38
Jó lenne, ha ez a félművelt kerényi hallgatna. A minap a Trianonnal kapcsolatos mázolmány dicsőítésekor azt állította, hogy a döntésben közrejátszott Clemenceau magyar-gyűlölete. Ez egyáltalán nem igaz, több történész megcáfolta korábban is. Gyalázat, hogy ilyen formátumú személyek vannak kormányban és kormányközelben, de érthető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!