A háromszoros győztes Colvinra emlékezett a díjkiosztón

2012. február 23. 17:47

Az al-Jazeera English maga mögé utasította a BBC-t és a Sky Newst az RTS év televíziós csatornája versenyén, és megnyerte az első díjat. Az év televíziós újságírója harmadszor is Alex Crawford lett, aki beszédében a szerdán elhunyt Marie Colvin tudósítóra emlékezett.

2012. február 23. 17:47

Az arab nyelvű Al-Jazeera hírcsatorna angol változata nyerte az RTS év csatornája-díját, legyőzve a BBC-t és a Sky Newst. Az új médium emellett az innovatív hír-díjat is megkapta a social media és Skype alapú műsoráért, mely The Stream: Bahrain címen futott. Al Anstey, az al-Jazeera English ügyvezető igazgatója elmondta: a kitüntetés valójában tisztelgés elkötelezett munkatársai kiemelkedő munkája előtt, amely a világ egyik vezető műsorszolgáltatójává tették a csatornát.

A BBC Panoráma című sorozatával tarolt a díjkiosztón: három televíziós újságírói díjat is ez a műsor érdemelt ki. A Sky News négy díjat kapott, köztük az év televíziós újságírójának járót is: a speciális tudósító Alex Crawford sorozatban harmadszor zsebelte be az elismerést. Beszédében Crawforld az aznap elhunyt Marie Colvinra emlékezett, megjegyezve: az ilyen napok, mint a mai, nemcsak azt bizonyítják, hogy az újságírók munkája veszélyes, hanem azt is, hogy munkájuk nagyon fontos.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!