Bekeményít a Tumblr, több ezer blogot törölhetnek

2012. március 26. 12:10

Több ezer bulimiával vagy anorexiával foglalkozó, a témában képeket vagy videókat posztoló blogot tilthat le a Tumblr – írja a hvg.hu a BBC közlése alapján.

2012. március 26. 12:10

Több ezer bulimiával vagy anorexiával foglalkozó blogot tilthat le a Tumblr, és azokat a posztolókat is törölheti, akik arra ösztönöznek, hogy a követők kárt tegyenek magukban – írja a hvg.hu a BBC közlése alapján. Az étkezési zavarok elleni harc képviselői üdvözölték a lépést, néhány Tumblrfelhasználó azonban úgy véli, a blogok terápiaként is szolgálhatnak. A betiltást ellenzők petíciót is írtak, melyet eddig 1600-an szignóztak.

A blogoldal részéről Mark Coatney azt mondta: lehetetlen az összes étkezési zavarokkal foglalkozó blog eltávolítása, de így is várhatóan több ezer oldalt fognak megszüntetni. A Tumblr emellett olyan szervezetekhez irányítja majd a feltehetően beteg usereket, amelyek segíthetnek az étkezési zavarok leküzdésében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!